Foto: Screenshot /Ilustracija
Pjevačica i voditeljica Vlatka Pokos u posljednje vrijeme "bez dlake na jeziku" komentira aktualna društveno-politička događanja, a sada joj se na meti našla Mojmira Pastorčić. Televizijska novinarka je, naime, Vlatkinu "sveprisutnost" nedavno ironično prokomentirala, što je ovoj očito zasmetalo, zbog čega se Vlatka sada žestoko obrušila na Mojmiru u svojoj kolumni koju piše za Storyjev portal.

Iako Vlatka u svojem obraćanju piše o neimenovanoj voditeljici, mnogi čitatelji zaključili su, prema iznesenim konstatacijama u tekstu, da je Mojmira Pastorčić novinarka koja se zamjerila Vlatki Pokos.

A kako je uopće došlo do sukoba? Za sve je, naime, “kriva” finska premijerka Sanna Marin, koja je naišla na kritike javnosti nakon što su procurile snimke na kojima se zabavlja s društvom. Oštra prema finskoj premijerki bila je i Vlatka Pokos, koja ju je osudila jer je “plazila po muškarcima koji nisu njezin muž”.

Kako svaka strana ima dvije medalje, mnogi se nisu složili s Vlatkinim mišljenjem, a o svemu je otvoreno progovorila i Mojmira Pastorčić tijekom vođenja RTL Direkta. U prilogu o finskoj premijerki, emitiranom krajem kolovoza, Mojmira je jasno dala do znanja da u njezinu ponašanju ne vidi ništa sporno. Pritom je spomenula i Vlatku, ironično prokomentiravši: “Tema je toliko ozbiljna da se u sve uključila Vlatka Pokos.”

Očito je da je to iznimno zasmetalo Vlatki, koja joj u svojoj kolumni nije ostala dužna.

“Sannu Marin, međutim, ozbiljno shvaća jedna novinarčica loše dikcije i rustikalnog imena, koja je pokupila neke nagradice (u zemlji porazno niskih kriterija) pa misli da joj to daje pravo vrijeđati i govoriti svisoka o drugim ljudima, primjerice meni. Pritom velika novinarka, koja si je umislila da poput njezina karizmatična prethodnika, koristi metode polupismenih komentatora s društvenih mreža i opravdava jedno loše ponašanje drugim”, napisala je, nakon čega je “vrloj novinarki” dala i nekoliko “dobronamjernih savjeta”.

“A vrloj novinarki bih preporučila, kao ‘bivša’ i ‘propala’ televizijska voditeljica, da poradi na svojoj dikciji i televizijskom nastupu jer isprazno, jeftino glumatanje ne pristaje jednoj ‘ozbiljnoj’ novinarki!'” zaključila je Pokos.

VIDEO KOJI JE ZASMETAO VLATKI POGLEDAJTE OVDJE

Anita M