Vrijeme je pohapsiti sve hrvatske branitelje

7
Foto: Snježana Radoš

Štovana hrvatska Vlado, javljam se iz Kanade s mišlju da je već vrijeme pohapsiti sve hrvatske branitelje, sve one koji su se borili za slobodnu, demokratsku Republiku Hrvatsku, kao i sve one koji su na bilo koji način sudjelovali u obrani Republike Hrvatske u Hrvatskoj ili izvan nje i time pridonijeli problemima Republike Hrvatske. U te uključujem i sebe, jer se, iako sam bila u Kanadi, smatram braniteljicom svoje domovine. Smatram da sam potpuno isto kao i gosp. Mišo Hrastov, koji je na samom početku Domovinskog rata na koranskom mostu sudjelovao u obrani svog grada Karlovca, gdje su u obrambenoj akciji, koja je bila tog dana živote izgubili nekoliko pripadnika agresorske četničke horde. Gubili ste vrijeme po sudovima, četiri puta oslobađajući ga, na kraju ste ga ipak osudili, čak platili četnicima odštetu za “izgubljenog” – valjda “časnog sina”, četnika i sada tražite 2,464.695,62 kune od gosp. Hrastova – hrvatskog branitelja – na ime odštete.

Ta svota novca koju potražujete je premala, nažalost – mogli bi imati puno, puno više. Treba potražiti novčano obeštećenje od svih koji su se borili za Hrvatsku, živih i mrtvih, pa i nas izvan Hrvatske. Posebno treba osuditi Vukovarce, koji su odoljevali tri mjeseca četničkoj hordi, koja ih je kasnije Hrastovizmučila, izmasakrirala, pobila tako da još ni danas ne znamo gdje su pobijeni ljudi. Nemojte zaboraviti one, koji su bili mučeni, silovani i ubijani po srpskim zatvorima i logorima – sve njih treba pohapsiti, jer previše pravde traže.

Zaista, hrvatska Vlado, nije li vrijeme reći kako su nam branitelji teški, kako nam idu na živce, jer donose nam samo probleme? Morali bi, po mišljenju mnogih nas – branitelja i onih koji vole svoju domovinu i cijene žrtve, koje su pale za slobodu – izvesti pred “hrvatski” sud razne četničke zločince, koji tako “miroljubivo” žive po selima i gradovima uzduž naše hrvatske domovine – a to nam se zaista neda raditi, jer tu je previše problema. Trebalo bi izvesti svjedoke, koji će tada reći što su ti “jadni, miroljubivi” četnici radili u obrambenom Domovinskom ratu, pa je, jasno, hrvatskoj Vladi puno lakše prebiti, pretući, osuditi i staviti u zatvor mnoge hrvatske branitelje ili one koji vole svoju domovinu, koji su se usudili uzeti pušku u ruke 1991. i krenuti u obranu ove svete zemlje.

I na kraju, draga moja hrvatska Vlado, dobro radite na uništavanju hrvatskih branitelja. Vjerujem da postoji šansa mojeg dolaska u Hrvatsku ovog ljeta, pa ću vam se prijaviti, jer ako je gosp. Hrastov kriv, Norac sjedio u zatvoru, gosp. Mihajlović izgubio posao jer je izvjesio sliku generala Gotovine u svojoj školi, vukovarski heroj Tomislav Merčep umro u zatvoru, a to su samo poznatija imena osuđenih i uništenih branitelja – onda sam i ja kriva, jer sam se borila svim što mi je bilo na dohvatu: telefonom, glasom, demonstracijama, perom, suzama kad je trebalo, kako bih pomogla obrani svoje Hrvatske, svete zemlje za koju su još i danas po raznim rovovima, rupama, rudnicima leže nevini ljudi pobijeni 1945. godine i nitko od vas o tome ne brine. Izgleda nisam bila u pravu kad sam se borila u Bedemu ljubavi za moju Hrvatsku. Jer treba platiti odštetu četnicima, valjda i raznim četnicima koji žive u Kanadi. Oni su znali što rade – mi, branitelji nismo – tako izgleda.

Zaista čestitam hrvatskoj Vladi i tzv. hrvatskom pravosuđu na ovom najnovijem nevjerojatnom koraku osude gosp. Hrastova, hrvatskog branitelja, kojeg ste vukli po sudovima – a on je samo jedan od mnogih – i konačno ga osudili, jer se drznuo ići braniti svoju domovinu – objavio je  Portal HKV

Valentina Krčmar
Toronto, Canada

7 COMMENTS

 1. Tako nam i triba kad nas svadiše i zavadiše.Partija,udba,kos i sve službe protiv HR Branitelja.Kad nas počnu klati i ubihati tada ćemo zbiti redove ….

 2. 30 godina je proslo, Hrvatska ode u materinu a vi samo drvite i drobite jedno te isto
  Pa stvarno nevjerojatno. Nikad iz tog rata izaci necete, niste izasli ni iz 2. Svjetskog a kayoli ovog posljednjeg.
  Ekonomiju ste sjebali, industriju unistili, Ali samo trlababate o srbocetnicima, komunjarama, udbama, izmisljate neke izdajnike hrvatstva na sve strane dok Hrvatska dozivljava demografsku
  ekonomsku katastrofu.
  E ludog li naroda Boze sacuvaj.
  A sto se tice tog branitelja, 90% ih dobija mirovne a da rata vidjeli nisu, to do najveci paraziti koji unistavaju Hrvatsku i tu mislim na lazne branitelje kojoh je 90%
  Gori su deset puta od bivseg SUBNORa
  E nek sam otisao vani prije 21 godine…nista pametnije nikad nisam uradio.

 3. HDZ – e je osnovao ratni zločinac Josip Maloić , UDBA i KOS s krajnjim ciljem stvaranja III. JUGOSLAVIJE, a ne s ciljem stvaranja DEMOKRATSKE I PRAVNE DRŽAVE HRVATSKE.
  90. JE BILO PLANIRANO TOTALNO OSIROMAŠENJE HRVATSKOG NARODA.
  U stvaranje samostalne Hrvatske, i obranu domovine, uključio sam se ranih 90.
  Te 90. vlastitim novcem u iznosu 38.000,00 tadašnjih DM kupujem oružje, streljivo, opremu, tada za prve postrojbe ZNG- a.
  Tešo sam ranjen već u prvoj polovini 1991. prvi puta – ostao sam bez dijela lijeve ruke. Do drugog ranjavanja došlo je 92.
  Franjo Tuđman od mene je tada osobno tražio, da bez obzira na ranjavanje, ostanem u borbenom sektoru – zbog mojih posebnih vojnih znanja i vještina, i bez obzira na to što nisan bio član HDZ – a. Pristao sam tada na tu posebnu žrtvu, iz razloga sam tada još uvijek vjerovao da stvaramo pravnu i demokratsku državu, a ne prćiju u kojoj ti idioti smiju nekažnjeno ubiti i osakatiti dijete, uništiti djedovinu, provocirati novi rat. 91. nakon nužnog operativnog zahvata nisam išao na bolovanja ili se vucarao po toplicama već sam vraćen na u tadašnji stožer HV – a koji se tada nalazio na Tuškancu u Zagrebu.
  NAKON RATA TA UDBAŠKA GAMAD OSVETILA MIO SE PREKO DJETETA I STARE I TEŠKO BOLESNE MATERE.
  – 2002. DALEKO NAKON RATA MOJOJ SU MAJKI OKO KUĆE POSTAVILI SU MINSKO POLJE
  MOJE NASTOJANJE DA SE TO RIJEŠI KAKO JE TO PREDVIĐENO ZAKONIMA RH REZULTIRALO JE TIMME DA SU MI POKUŠALI UBITI KĆERKU –
  – U NAMJEŠTENOM INCIDENTU MOM DJETETU – MOJOJ KĆERKI POTRGALI SU OBJE NOGE . DIJETE MI JE SAMO IGROM SLUČAJA OSTALO ŽIVO
  DA LI VI SHVAĆATE KOME SE OBRAĆATE SVOJIM APELOM ?
  DA LI VI SHVAĆATE DA JE HRVATSKOM NARODU NAMETNUTA NAJ GORA PROČETNIČKA VLADA – A SVE POD GESLOM – TKO NIJE UZ HDZ . NJE HRVAT
  I SA SE RAZUMIJEMO SDP JE ISTA PRIČA.

 4. KAKO VAS U KANADI NIJE STID OVAKO GOVORITI ?
  Svih ovih godina podržavate UDBU i KOS a a a časne i hrvatske borce ismijavate i ponižavate,
  Svih ovih godina okrećete glavu od stvarnosti.
  Nakon završetka Domovinskog rata bio sam protjeran iz domovine i prisiljen 5 godina živjeti u Kanadi.
  U Kanadi mi je pomogao Arap , Pomogao mi je Indijac ali ne i moj HRVAT.
  Sada se vi oglašavate kada se ovakvi slučajevi ne mogu sakriti pod tepih.
  Nakon navodnog završetka Domovinskog rata do danas je u Hrvatskoj ubijeno preko 3 500 naj časnijih hrvatskih boraca i članova njihovih obitelji,
  Da li shvaćate koji je zločin počinjen ?
  Da li shvaćate kakvom smo progonu i teroru izloženi mi koji smo najčasnije branili domovini ?

 5. Prvo zvuči grozno i nevjerojatno ali kad se pročita tekst i shvati na što se apelira, shvatiti čete i gdje se Hrvatska trenutno nalazi a to je na žalost mjesto gdje možemo i te kako računati da će neka pro-srbočetnička vlada u Hrvatskoj to i stvarno zatražiti ili barem na tome djelovati.!

  Da li čemo mi Hrvati dozvoljavati da nam pro-srbočetnički zločinci budu opet sudili umjesto da mi njih pozovemo na odgovornost i da naplatimo sudsku presudu međunarodnog suda u den Haagu da nam je Srbija dužna isplatiti ratnu odštetu od 48 milijardi US$ iz 1998. a sa zateznim kamatama od minimalnih 3,5% taj dug danas iznosi 102.312.555.600 US$ ( sto dvije milijarde US$) a ne da mi osuđujemo naše herojske Branitelje na plaćanje odštete zločincima i paravojnim srbočetničkim fašistima kao što smo “nagradili i milijunskom odštetom oficira JNA koji je ubio dvojicu Hrvatskim policajaca na Šibenskom mostu.!??!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here