13 C
Split

Vrijeme većinom sunčano i vruće

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Veselili se tomu ili ne – niža temperatura u dijelu Hrvatske tijekom četvrtka, pa i svojevrsno osvježenje, samo je kratkotrajne naravi. No, vjerojatno srećom za većinu – i pljuskovi i grmljavine, pa i olujna nevremena, kojih je u petak bilo najprije u Istri, zatim i još kojegdje.

Već tijekom prevladavajuće sunčanoga iako ne i sasvim suhog petka će ponovno gotovo posvuda biti vruće. Još sunčanije i toplije – vruće i sparnije – bit će za vikend i početkom novoga tjedna. U mnogim će mjestima temperatura biti i viša od 35 °C, uz umjerenu i veliku, u južnim hrvatskim krajevima čak i vrlo veliku opasnost od toplinskog vala koji može djelovati na zdravlje. Ljeto u pravom smislu riječi! I u skladu s dugoročnim prognozama – i za ljeto, a i za kolovoz. Odgovara li vam – uživajte, ali i ne zaboravite na savjete i preporuke o hladovini, tekućini…

Petak – većinom sunčano i vruće, uz još samo poneki pljusak

U Dalmaciji vruće, većinom čak i više nego u četvrtak, uz buru pa maestral, te uz sunčano vrijeme, uz more i vedro, dok će poneki razvoj oblaka biti moguć uglavnom u unutrašnjosti. More malo do umjereno valovito, tijekom dana u smirivanju, temperature od 25 do 27 °C.

Stabilno će biti i na jugu Hrvatske, uz malo ili nimalo oblaka, te uz većinom toplu noć i vruć dan, te samo na otvorenome moru umjeren sjeverozapadnjak, osobito u noći i ujutro.

Od subote do utorka još toplije, ponegdje i uz više od 35 °C!

Na Jadranu će opasnost od toplinskog vala koji može djelovati na zdravlje biti još veća nego u većini unutrašnjosti. U ponedjeljak i utorak čak vrlo velika! Osim vrućih pa i vrlo vrućih dana nekima bi mogle smetati i prilično tople noći, koje u nekim mjestima mogu čak biti i vruće, što se ne događa baš često. (HRT)

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Trener Tramezzani nakon remija u Koprivnici: “Tužni smo i razočarani jer nismo uspjeli utakmicu završiti sa 11 igrača”

Hajduk je iz Koprivnice otišao s jednim bodom. “Tužni smo i razočarani jer nismo uspjeli utakmicu završiti sa 11 igrača....
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img