ZA FRKU NEMA FRKE! Dok drugi čekaju njemu je expresno obnovljen stan!

1
234
Foto; Snimka zaslona HRT

Stan od 96 kvadrata u samom centru Zagreba u vlasništvu države koji koristi predstojnik Ureda predsjednika Vlade Zvonimir Frka Petešić, ekspresno je obnovljen nakon prvog zagrebačkog potresa u ožujku pretprošle godine, piše tjednik.

Frka-Petešić, naime, već neko vrijeme koristi državni stan od 96 kvadrata na trećem katu zgrade u samom centru Zagreba. Stanom upravlja tvrtka Državne nekretnine, piše Nacional, a prenosi N1.

Kad je Zagreb 22. ožujka 2020. pogodio snažan potres, u većem dijelu stana koji koristi šef Plenkovićevog ureda se nije moglo živjeti zbog oštećenja. Frka-Petešić, piše Nacional, nije morao dugo čekati na obnovu.

Naime, tvrtka Državne nekretnine je u kratkom roku raspisala jednostavnu javnu nabavu za obnovu stana.

Već 5. svibnja 2020., oko mjesec i pol nakon potresa, sklopljen je ugovor po provedenoj jednostavnoj nabavi za sanaciju stana u kojem živi Frka-Petešić na iznos od 123.572 kune, a mjesec i pol dana nakon toga, 25. lipnja 2020., i ugovor na iznos od 32.065 kuna.

Glasnogovornik vlade Marko Milić Nacionalu je rekao da “Frka-Petešić nije upoznat s visinom troškova obnove niti je sudjelovao u procesu obnove zgrade i stana, što su vodili zajednica vlasnika i Državne nekretnine”.

Anita M.

1 Comment

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here