ZA NE POVJEROVATI Rusija je ocu poginulog mornara s “Moskve” odgovorila: Brod nije sudjelovao u ratu, gdje je sin – ne znamo

  0
  Foto:
  Foto: Društvene mreže

  Dmytro Shkrebets, otac ročnika Yegora Shkrebetsa, koji je služio na krstarici Moskva i proglašen nestalim, objavio je odgovor ruskih vlasti u kojem se navodi da brod nije sudjelovao u ratu protiv Ukrajine.

  “Zmijski otok nisu teritorijalne vode Ukrajine, ološ? Kako odvratan možeš biti da nam ovo pošalješ!”. izjavio je otac nestalog ruskog mornara na njegovoj VC stranici (ruska verzija Facebooka)

  U pismu koje su ruske vlasti dostavile navodi se da je Shkrebets službeno “proglašen nestalim iz vojne postrojbe”, a potraga je navodno propala.

  Također se navodi da krstarica “Moskva” nije bila u teritorijalnim vodama Ukrajine i “nije bila uvrštena na popis vojnih jedinica i postrojbi uključenih u specijalnu vojnu operaciju”.

  Ranije je Dmytro Shkrebets na društvenim mrežama pisao da Ukrajina “ne bi smjela postojati”, radovao se ratu i granatiranju ukrajinskih gradova, hvalio Putina, a kada je izgubio sina – promijenio je retoriku i počeo kritizirati vladu.

  Ivica R.