Za vikend još hladnije, te i dalje vjetrovito

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Za vikend još hladnije, te i dalje vjetrovito, osobito na Jadranu, uz buru koja će zasigurno uzrokovati ograničenja u prometu. Početkom sljedećega tjedna na Jadranu povremena kiša, u utorak vjerojatno i obilnija. U gorju već za vikend mjestimice može biti slabih oborina, a od ponedjeljka snijega, osim u gorju, može biti i u nizinama. U utorak oborine mogu biti obilnije, uz stvaranje snježnog pokrivača, osobito u gorju, a od srijede se povećava vjerojatnost većinom suhog i toplijeg vremena.

Subota – vjetrovito, većinom suho i još hladnije

Jake bure bit će i na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije, mogući su i olujni udari, a more će biti umjereno valovito i valovito. Prevladavat će sunčano uz najvišu temperaturu između 11 i 16 °C.

Na krajnjem jugu Hrvatske bit će najtoplije uz temperaturu oko 16 °C. Prevladavat će sunčano, prema kraju dana uz umjerenu naoblaku. Puhat će umjerena i jaka, na udare i vrlo jaka bura, prema otvorenom istočnjak.

Od nedjelje do utorka – relativno hladno, većinom uz oborine, pa…

U nedjelju pretežno oblačno i još malo hladnije, uz malu vjerojatnost slabih oborina, u gorju uglavnom snijega. U ponedjeljak je snijeg moguć i u nizinama, a u utorak se očekuje stvaranje snježnog pokrivača, osobito u gorju. Od sredine sljedećeg tjedna djelomice sunčano, uglavnom suho i malo toplije.

Na Jadranu u nedjelju i dalje vjetrovito uz jaku, na udare i olujnu buru, koja će početkom sljedećeg tjedna oslabjeti. U utorak će bura ponovno pojačati, osobito na sjevernom dijelu, dok će u Dalmaciji biti istočnog i južnog vjetra. Kiše će povremeno biti u ponedjeljak te sporadično u drugoj polovini tjedna, a u utorak su lokalno moguće i veće količine. Do utorka postupno hladnije, zatim ponovno malo toplije.

Izvor: HRT

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

(VIDEO) Na selo gradišćanskih Hrvata u Mađarskoj palo pola metra tuče

U subotu popodne se na selo gradišćanskih Hrvata u Mađarskoj palo pola metra tuče u nevremenu koje ...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img