Za vikend još toplije, a od sljedećeg tjedna okreće na buru

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Nakon petka, u većini Hrvatske najtoplijeg dana u ovome tjednu, za vikend će biti još toplije, ponegdje čak i blizu rekordne temperature za prve dane veljače, ali i kišovitije, ponajviše na Jadranu i područjima uz njega, gdje će biti i izraženijih pljuskova i grmljavine – u subotu više na sjevernijem dijelu, u nedjelju na južnom.

A osim zbog često obilne kiše na obali i otocima bit će problema i zbog većinom jakog i olujnog juga ivisokih valova tijekom subote, na južnom dijelu i nedjelje. Već od ponedjeljka ponovno hladnije, na Jadranu uz buru, gdjegod i jaku, osobito na sjevernom dijelu i olujnu, barem na udare, a mjestimice će biti i snijega…

Subota – još toplije, vjetrovitije, kišovitije…

U Dalmaciji će biti još toplije, i oko 15 °C, te podjednako vjetrovito, pa i uz još jače jugo i valovitije morenego na sjevernom Jadranu, ali još do večeri uglavnom manje kiše i grmljavine, osim u sjevernoj Dalmaciji.

I na jugu Hrvatske će kiša i grmljavina tijekom subote biti rjeđe i manje obilne nego na sjevernijem dijelu Jadrana, ali će biti jako vjetrovito, pri čemu more na otvorenome može biti i uzburkano. Temperatura zraka većinom od 13 do 16 °C.

Nedjelja – još ponegdje obilna kiša, jugo i iznadprosječna toplina, a od ponedjeljka hladnije, uz buru…

I na Jadranu relativno toplo, osobito do ponedjeljka, zatim manje, jer će ponovno zapuhati bura, najprije na sjevernom Jadranu, gdje će opet biti i olujna, te vjerojatno donositi pahulje iz unutrašnjosti. Nakon subote, kiše i grmljavine bit će najviše u nedjelju na jugu, a od utorka vjerojatno većinom suho, gdjekad i pretežno sunčano – gotovo idilično u odnosu na vrijeme tijekom subote, za kada postoje mnogobrojna upozorenja. Nažalost, bit će ih i za nedjelju za Dubrovnik i okolicu.

Izvor: HRT

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

(VIDEO) Na selo gradišćanskih Hrvata u Mađarskoj palo pola metra tuče

U subotu popodne se na selo gradišćanskih Hrvata u Mađarskoj palo pola metra tuče u nevremenu koje ...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img