Prve naznake snijega polako se naziru. Počelo se bijeliti i u Dugopolju.

Iako snijeg ove godine još nije došao, izgleda da se možemo lagano početi pripremati za njega. Jutros kada smo se probudili i pogledali kroz prozor, ponadali smo se kako bi to moglo biti baš danas. No čini se da je sinoć, uz kišu, padala samo lagana krupa.

Dan u kojem sunca nad cijelom općinom gotovo i nema, a vani je vrlo hladno, stvaraju se svi preduvjeti da možda već večeras doživimo prve pahulje. Temperatura ide od najviše 4°C, zatim 2°C u predvečerje, dok će u noći pasti i ispod nule.

Premda je ova kasna jesen relativno topla, diljem hrvatske snijeg je počeo ozbiljno padati. Tako se polako ostvaruju prognoze mnogih meteorologa koji su najavljivali kako bi ove zime mogli imati snježnih padalina više nego ranijih godina.

U našoj općini, osim ponegdje bljuzgavice u Dugopolju, sve je relativno stihijski za sada. Tek je u kasnijem dijelu dana u Kotlenicama počelo lagano sniježiti, no još uvijek nedovoljno za vidjeti golim okom osim ako se stvarno dobro ne potrudite.

Završavamo ovaj jesenski dan sa sve jačom burom i sve nižom temperaturom. Kiša polako jenjava. Zima je tu, već je osjećamo dok hodamo ulicama. Samo čekamo još njegovo veličanstvo snijeg da taj osjećaj bude potpun.