Ovo je za sve one koji tvrde da je nekad bilo ljepše, piše Telegram.hr. Jer, ako ćemo gledati isključivo prema ovim slikama starih ambalaža, možda stvarno je. Recimo, kutija u kojoj se nekad prodavao čuveni bombon 505 s crtom: s jedne strane crvena, s druge ovi preslatki klinci. Priznat ćete, divna je. Kraš je s proizvodnjom ovog slatkiša započeo 1936. godine, a zbog čuvene crte u sredini nabavili su i poseban stroj. Kutija u koju ih je pakirao danas se prodaje preko oglasa kao kolekcionarski komad.

Ili stara kutija za Faks Helizim, koju je doduše Saponia u naletu nostalgije nedavno ponovno izbacila u prodaju. Predivna plava ambalaža na policama dućana prvi put se pojavila 1968. godine, a otad se nekoliko puta mijenjala. Šteta, jer je sa svakim sljedećim redizajnom bila sve manje zanimljiva.

A Čarli? Na tržištu je više od 40 godina i nema šanse da nas uvjerite da je ova bočica u kojoj se nalazi danas ljepša od one u kojoj je prvi put predstavljena. Iako je novo često bolje, i oko toga nema sumnje, ipak nam se čini da u slučaju ovih pakiranja to naprosto nije slučaj.

505 S CRTOM

BRONHI

ČARLI

ČIPI-ČIPS

DOMAĆICA

FAKS HELIZIM

FRANCK KAVA

JAMNICA

KALODONT, SAPONIA

ZVIJEZDA MAJONEZA

OŽUJSKO

TORTICA

VEGETA

ZVIJEZDA ULJE

PELINKOVAC, BADEL