U rubrici “Želimo znati” pokušali smo pronaći odgovore na novo pitanje naših zabrinutih sumještana.

Naime, nekoliko čitatelja Dugopolje.org portala zabrinuto je za sigurnost jedne od prometnica koja se nalazi neposredno u blizini OŠ Dugopolje. U pitanju je ulica Kralja Zvonimira čija je lokacija s istočne strane škole, pokraj malonogometnog igrališta. Zabrinutost je time veća što se tu kreću ponajviše djeca. Neki naši sumještani su u prethodnim razdobljima i sami upozoravali službe u Općini na ovaj problem.

Glavno pitanje koje se postavlja, naravno, sigurnost je kretanja u blizini te prometnice s obzirom na vozila koja njome prometuju. Jedno od rješenja svakako je postavljanje ležećih policajaca, kako bi se uvjetovalo smanjenje brzine za vozila, i time poboljšala sama sigurnost navedene ceste.

Kako je riječ o prometnici koja je u nadležnosti Općine Dugopolje, za dobivanjem pravog odgovora o navedenoj problematici, redakcija portala Dugopolje.org kontaktirala je nadležne općinske službe. Iz Općine Dugopolje odgovorili su sljedeće:

U tijeku je ishodovanje prometnog rješenja po pitanju postavljanja ležećih policajaca na predmetnoj poziciji, jer na svaki zahvat  mijenjanja prometnog rješenja prometnice mišljenje treba dati Prometni sektor Policijske uprave. Samo postavljanje biti će realizirano čim dobijemo pozitivno mišljenje.

Nadamo se kako će očitovanje Prometnog sektora Policijske uprave doći ubrzo, te da će Općina sukladno tome postaviti ležeće policajce u ulici Kralja Zvonimira.

Ukoliko i Vi imate pitanja, ili želite podijeliti neku informaciju sa našim čitateljima, slobodno nas kontaktirajte putem našeg Facebooka, emaila (redakcija@dugopolje.org) ili preko kontakt Messengera izravno na našim Dugopolje.org stranicama.