Zbog alergije na civilizaciju vratili se u prirodu

0
18

Jedan par srednje dobi živi u vrlo neobičnoj kući.

Muž (48) i žena (46) izgradili su jedinstvenu kuću za živjeti. Razlog tome je njena alergija na gradske vodovodne cijevi, gradsku struju, bežični Internet kao i svježu boju na zidovima u stanu.

Zbog toga su odlučili kako bi im bilo puno bolje živjeti u kući koja je napravljena od prirode, odnosno zemlje, stabala i lišća i trave. Zapravo su izgradili kuću kao iz filmova o Hobbitima. Njihov dvosobni stan sa poljskim nužnikom ipak ima struju koja dolazi iz solarnih panela na krovu, no budući da je to prirodna struja gospođa nije alergična na nju. Vodu koriste iz obližnje rijeke pomoću vodenih pumpi. Svoj dom dijele sa kokošima, kozama i guskama, a za hranu između ostaloga koriste prirodne resurse.

Ovaj par se odlučio tako živjeti jer kažu ako se vrate životu u gradu, odmah bi se pojavili stari problemi sa alergijom. Doktori su rekli kako je alergija izazvana zbog bolesti znane kao MCS (osjetljivost na brojne kemikalije). Ta bolest se manifestira tako da uzrokuje simptome slične visokoj temperaturi a javlja se kod pojedinih osoba koji žive u civiliziranom okruženju i koriste proizvode sa kemikalijama.

Unatoč tome, gradski oci su odlučili kako izgrađena nastamba nije po propisima i nije dozvoljena, te su izdali nalog za uklanjanjem kuće. Predložili su da bračni par o gradskom trošku koristi hotelski smještaj dok se ne snađu. Međutim zbog problema sa alergijama koje izaziva urbana sredina njima to još uvijek nije prihvatljivo. Par je pokrenuo inicijativu za legalizaciju svoga i sličnih objekata budući da oni uistinu žive istinski suživot sa prirodom.