KK Ribola Kaštela – ŽKK Dugopolje, tijesna pobjeda domaćina.

ŽKK Dugopolje gostovali su ovaj vikend u Kaštel Sućurcu. U sklopu 11. kola Lige dječaka/djevojčica igrali su protiv KK Ribola Kaštela. Ovo je bio drugi ovosezonski ogled ove dvije ekipe. U prvome, koji se igrao u Dugopolju, uspješniji su bili Kaštelani. Iako su ih pokosile ozljede, dugopoljski klub je odlučno krenulo na gostovanje sa željom da pobjedom uzvrate domaćinima.

Unatoč vrlo dobroj igri naše cure su na kraju ipak tijesno izgubile. U prve dvije četvrtine igrala se ravnopravna košarka, no domaćini su uspjeli napraviti prednost, pa je prvo poluvrijeme završilo rezultatom 33:19 za KK Ribola Kaštela. U drugom dijelu utakmice gošće su krenule žustrije u dvoboj. Podigle su agresivnost i nivo igre, pogotovo u obrani. Momčadski kvalitetna igra u obrani kreirala je više prilika u napadu. U napadačkom dijelu istakle su se Radovan sa 16, te Plazibat sa 17 koševa koje su Riboli Kaštela zadavale dosta problema. Takva igra donijela je neizvjesnost na terenu i u rezultatskom smislu. U trećoj četvrtini Dugopolje je bilo puno bolje od protivnika, te je ona završila rezultatom 8:17. U posljednjoj četvrtini i domaćini su se malo trgnuli. Utakmica je ušla u neizvjesnu završnicu te je zadnja dionica završila rezultatom 12:13 za ŽKK Dugopolje. Konačan rezultat utakmice bio je 53:49 za KK Ribola Kaštela. Trener Čipčić je nakon utakmice izjavio:

Igrali smo jako dobro, posebno u drugom poluvremenu. Bili smo ravnopravni, ali se Ribola Kaštela malo po malo rezultatski odvojila. U drugom dijelu smo odigrali kvalitetniju obranu, a u napadačkom dijelu Radovan i Plazibat su zadale dosta problema, te je utakmica ušla u neizvjesnu završnicu. Na kraju je falilo mirnoće u završnici da bi se dobila utakmica. Moramo pohvaliti jako dobro suđenje Roka Hordova i Marija Koharevića.

U sljedećem, 12. kolu Lige dječaka/djevojčica, ŽKK Dugopolje na svom terenu dočekuje ŽKK Omiš.

KK Ribola Kaštela – ŽKK Dugopolje: 53:49 (18:12; 15:7; 8:17; 12:13)
Dvorana: ‘Sokolana’, Kaštel Sućurac

Suci: Hordov i Koharević (oboje Split)

ŽKK DUGOPOLJE: Radovan (16), Ževrnja (5), Perišić, Vladović, Ravlić, Baričević, Mustapić (11), Smodlaka, Plazibat (17), Balić. Trener: Stipe Čipčić