ŽKK Dugopolje uspješnije od Bračanki, sada slijedi jaki turnir u Livnu

0

Protekle subote ŽKK Dugopolje bilo je domaćin košarkaškim momčadima sa Brača. Igrale su se dvije službene i jedna prijateljska utakmica. Prvi su na teren izašle ekipe 2007./2008. godište koji su odigrali revijalnu prijateljsku utakmicu.

Nakon njih na red su došli i natjecateljski susreti. To su bile zaostale utakmice koje su se prvotno trebale igrati na Braču, no kako su bile odgođene ipak su odigrane u Dugopoljskoj dvorani.

U utakmici koju su igrale ekipe 2005./2006. godišta Dugopolje je bilo uvjerljivo. Domaćini su bili favoriti i prije same utakmice, a to su pokazali i na terenu. Već u prvom dijelu utakmice napravili su dovoljnu prednost koju Bračanke nisu uspjele dostići do kraja susreta. Kako je i najavio uoči utakmice, trener Stipe Čipčić dao je priliku svim igračicama. O samoj utakmici je rekao:

ŽKK Dugopolje – ŽKK Brač 51:23

ŽKK Dugopolje: Radovan (12), Ževrnja (14), Perišić (8), Vladović (3), Ravlić , Mustapić N. (4), Baričević, Mustapić I. (10), Rogošić

Posljednju utakmicu dana igrale su momčadi 2004./2005. godišta. Na teren su izašli ŽKK Dugopolje i KK Brač. Dugopolje je i u ovoj utakmici bilo nadmoćnije i puno bolje. Utakmica je u mnogome nalikovala prethodnoj utakmici gdje su domaćini od početka stvorili nedostižnu prednost. Nakon toga s lakoćom su kontrolirali ostatak susreta i na kraju pobijedili. I u ovoj utakmici sve igračice su dobile ravnopravnu minutažu da pokažu što znaju.

ŽKK Dugopolje – ŽKK Brač 44:7

ŽKK Dugopolje: Radovan (13), Ževrnja (4), Perišić (4), Vladović (4), Ravlić (6), Mustapić N., Jukić, Mustapić I., Plazibat (12)

Trener Stipe Čipčić o utakmicama je rekao:

Naše cure su zasluženo dobile utakmice. Od početka su nametnule svoj ritam igre, a Bračanke nisu to mogle pratiti. Sve su cure dobile priliku da odigraju po dvadesetak minuta. Pobjednik se znao već u prvim četvrtinama gdje smo se u obje utakmice odvojili na ugodnu prednost i poslije smo održavali konstantu razliku.

ŽKK Dugopolje nakon Uskršnjih praznika očekuje putovanje u Livno, gdje će godište 2004./2005. sudjelovati na vrlo jakom međunarodnom turniru. U Livnu će se sastati 16 ekipa iz 16 različitih gradova iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. U samo jednom danu, točnije u 12 sati, u Livnu će se odigrati točno 40 košarkaških utakmica. Turnir se igra sljedeću srijedu 4. travnja. Kako bi bile spremne za ovaj jaki turnir, cure iz ŽKK Dugopolje će tijekom nadolazećih praznika imati trening pripreme kako bi bile spremne za veliki broj utakmica koje ih očekuju u Livnu.