ŽKK Dugopolje uvjerljivo protiv Amfore

Domaćini uvjerljivo u obje utakmice

0

U subotu su odigrane utakmice ŽKK Dugopolje – Amfora. Igrali su se dvoboji košarkaških prvenstava u Ligi djevojčica i Mlađoj kadetskoj ligi protiv ŽKK Amfora i KK Amfora.

Prvo su u sklopu 10. kola Lige djevojčica/dječaka na teren izašle momčadi ŽKK Dugopolje i KK Amfora. To je bio drugi susret ove dvije ekipe u tekućoj sezoni. Prvi dvoboj odigran je u Makarskoj i bio je vrlo uzbudljiv do samoga kraja, no domaćini su bili uspješniji. Igračice Dugopolja željele su pokazati da su bolje od Amfore te su se cijeli tjedan pripremale za tu utakmicu. Dugopoljke su odigrale odličnu utakmicu i zasluženo pobijedile sa 10 koševa razlike. Rezultat je svakako mogao biti sa većom razlikom, no trener Stipe Čipčić odlučio je svima dati priliku za igranje. U konačnici ŽKK Dugopolje je pobijedilo KK Amforu rezultatom 43:33.

Trener Stipe Čipčić poslije utakmice je rekao:

Odigrali smo jako dobru utakmicu, za primjer kako se treba igrati svaka utakmica. Obrana je bila na visokom nivou, napadački smo jako dobro igrali. Iako je bilo i grešaka, na kojima ćemo raditi za nadolazeće utakmice, želja za pobjedom je bila evidentna što je u konačnici rezultiralo uvjerljivom pobjedom.

Sljedeće kolo ŽKK Dugopolje ide u goste KK Ribola Kaštela.

Za ŽKK Dugopolje nastupile se: Radovan (10), Ževrnja (9), Perišić (6), Vladović (2), Ravlić, Kolić (4), N.Mustapić (10), Mikelić (2), I.Mustapić, Balić.

Visoka pobjeda i protiv ŽKK Amfora

Odmah nakon te utakmice, odigrano je i 8. kolo Mlađih kadetkinja. ŽKK Dugopolje je i u ovoj utakmici bilo uspješnije od ŽKK Amfora. Od samoga početka naše cure su dominirale terenom te su odmah stvorile visoku razliku. Iako su protivnice bile starije, u ovom susretu Dugopoljke su pokazale veću zrelost te su održavale veliku prednost do samoga kraja susreta. Rezultat na kraju utakmice je bio uvjerljivih 46:16 za ŽKK Dugopolje. Tener Čipčić je na kraju utakmice izjavio:

Naše cure su ostvarile pobjedu koja je bila očekivana. Željeli smo dati priliku svim igračicama da se okušaju u dvoboju protiv starijih cura. Odlično smo ušli u susret te smo ga uspješno kontrolirali tijekom cijele utakmice.

Za ŽKK Dugopolje nastupile su: Radovan (10), Ževrnja (10), Perišić (6), Vladović (2), Ravlić, N. Mustapić (6), I. Mustapić, Plazibat (12).