Jučer su košarkašice ŽKK Dugopolje igrale protiv ŽKK Omiš. Susret se igrao školskoj dvorani na domaćem terenu za Dugopoljke. Klub iz Omiša gostovao je u sklopu novog kola u Mlađoj kadetskoj ligi. Ovo je bio drugi ogled ove sezone, a u prvom Omišanke su bile uspješnije. Nažalost isti ishod ponovio se i ove nedjelje u Dugopolju.

Iako je trener Stipe Čipčić očekivao kako će na susretu nastupiti u punom sastavu, ipak je izostalo nekoliko igračica. Veliki udarac za Dugopolje bilo je zbog bolesti opravdano otkazivanje dvije najvažnije igračice u posljednji trenutak. Uz to trebamo napomenuti kako su Omišanke dvije do tri godine starije od igračica ŽKK Dugopolje. To je rezultiralo puno većom razlikom na terenu, te su gošće iz ŽKK Omiš na kraju pobijedile.

Susret je praktički odlučen odmah na početku. Već u prvoj četvrtini Omišanke su se odvojile na nedostižnu razliku i tu je utakmica praktički i završila. Bez većih problema gošće su kontrolirale igru i rezultat do samog kraja utakmice. Kod igre ŽKK Dugopolja uvelike se osjetio manjak ključnih igračica, pogotovo u širini klupe.

Za ŽKK Dugopolje nastupila je i Ivana Baričević koja je 2007. godište. Ona je u ligi 2003/2004. godišta na terenu upisala 10 minuta.

Trener Stipe Čipčić na kraju utakmice je rekao:

Nažalost pije utakmice su nam dvije jako bitne igračice otkazale radi bolesti, što je rezultiralo time da nismo imali potreban broj igračica za veliku rotaciju i to se osjetilo na rezultatu. ŽKK Omiš se odvojio odmah na početku i tu je priči bio kraj. Cure su se teško borile protiv starijih, a na kraju se nismo uspjeli vratiti u utakmicu. Želio bih napomenuti kako je na današnjoj utakmici priliku dobila i mlada Ivana Baričević koja je nekoliko godina mlađa od protivnica.

ŽKK Dugopolje – ŽKK Omiš: 24:54

ŽKK Dugopolje: Ževrnja (8), Perišić (2), Vladović, Ravlić, Mustapić (8), Baričević, Mustapić, Plazibat (6)