Danas su mlađe kadetkinje gostovale u Trogiru

ŽKK Trogir - ŽKK Dugopolje:  44:60 (5:23; 10:9; 20:12; 5:10)

0

Danas su mlađe kadetkinje gostovale u Trogiru.

U sklopu prvenstva Lige kadetkinja, ŽKK Dugopolje susreo se sa domaćinima ŽKK Trogir. U njihovom drugom susretu sezone, prvi je završio pobjedom Dugopoljki, odigrana je vrlo zanimljiva utakmica. Unatoč tome što je bilo desetkovano zbog viroze, Dugopolje je hrabro nastupilo sa samo pet igračica.

Odmah na početku utakmice ŽKK Dugopolje je krenulo ozbiljno i žustro te su vrlo brzo napravile razliku od čak 20 poena. U tom trenutku činilo se kako sve ide po planu te da će i ovu utakmicu bez većih problema Dugopolje nadigrati protivnice i odnijeti bodove kući. No odjednom dolazi do nevjerojatne promjene na terenu.

Možda i zbog toliko uvjerljivog početka utakmice, naše cure počele su se opuštati u igri. Nedostajalo je momčadskog duha i suradnje pa je pristup igri bio više individualan. To su vješto i brzo iskoristile Trogiranke koje su se počele ubrzano rezultatski približavati. Tada trener Stipe Čipčić vuče fantastičan potez koji se pokazao presudnim za utakmicu. Vidjevši kako utakmica postaje sve napetija, a manjak koncentracije očitiji, trener odlučuje da naša ekipa igra sa samo četiri igračice na terenu. Ovaj psihološki šok usred utakmice, odobren od strane delegata i opunomoćenika, donosi preokret u pristupu Dugopolja. Igračice ŽKK Dugopolja su od tada nastupile pribranije te su ponovno počele igrati svoju prepoznatljivu igru. S igračicom manje na terenu i pokazanim zajedništvom igra je bila opet ravnopravnija. No Trogiranke su ipak iskoristile situaciju i približile se na samo 5 poena zaostatka. Tada trener Čipčić vraća petu igračicu na teren i ŽKK Dugopolje bez većih problema radi 15:0.

Nakon toga jedino im je preostalo bez stresa privesti utakmicu kraju, što su naše cure naravno i učinile.

Trener Stipe Čipčić o utakmici je rekao:

Pokosila nas je viroza pa smo nastupili sa samo pet igračica. Unatoč tome znao sam da smo dovoljno kvalitetni za ostvariti novu pobjedu. Na početku utakmice cure su se odvojile na 20 poena i mislio sam da je priči već bio kraj. No ušli smo u jednu neobičnu fazu tokom utakmice pa se sve vratilo na početak. Na kraju smo ipak preokrenuli stanje na terenu i nosimo pobjedu u Dugopolje.

O vrlo hrabrom potezu koji je preokrenuo utakmicu je kazao:

Nažalost cure su u jednom trenutku počele igrati “svak` za sebe”, pa nam se Trogir brzo približio. Odlučio sam da igramo samo sa 4 igračice da curama pokažem kako se moraju boriti za ekipu. Nakon toga smo lagano priveli utakmicu kraju. Nadam se da je ovo curama pouka za buduće utakmice.

Sljedeće kolo mlađe kadetkinje su slobodne.

ŽKK Trogir – ŽKK Dugopolje:  44:60 (5:23; 10:9; 20:12; 5:10)

ŽKK Dugopolje: Radovan (25), Perišić (6), Ravlić (2), Mustapić (10), Plazibat (14)