Kod njih nema stajanja, Ivano Balić i Pero Metličić krenuli su korak dalje u promociji rukometa. Njihova Akademija Balić-Metličić nositelj je projekta ERSTE Rukometna Liga Dalmacija, koja bi trebala započeti u veljači i završiti u svibnju, donosi DalmacijaNews.hr.

– Idemo u taj projekt, u ERSTE Rukometnoj Ligi Dalmacije nastupala bi djeca osnovnoškolske dobi, igrat će zajedno dječaci i djevojčice, a ono što je posebno zanimljivo vrata su otvorena i onima, koji ne treniraju rukomet. Osim klubova u ligu će se uključiti i školske ekipe. Vjerujem da će to biti još jedan korak naprijed u afirmaciji rukometa – kazao je Metličić.

Prema planu, koji će uskoro biti i službeno predstavljen, ERSTE Rukometna Liga Dalmacije u mini rukometu igrat će se od Zadra do Dubrovnika, održat će se četiri turnira, a završnica će u svibnju biti u Splitu.

– Raditi s djecom, vidjeti kako uživaju u svakom trenutku, i koliko daju od sebe, nešto je neprocjenjivo. Zbog toga smo i tu. Siguran da ćemo narednih mjeseci vidjeti veliki broj malih rukometaša na djelu širom Dalmacije – rekao je Balić.

Njima dvojici ERSTE Rukometna Liga Dalmacije praktički je treći projekt vezan uz djecu. Akademija Balić-Metličić prošle je godine proslavila deset godina rada, već je nezaobilazni čimbenik u hrvatskom rukometu, a nadaleko je poznat i ljetni rukometni kamp što se održava u Jelsi na Hvaru.

– Rad s djecom i želja da ih što više uključimo u rukomet je osnova. Bez toga ne bi bilo ni ovih veličanstvenih rukometnih dana kojima upravo svjedočimo. Ni svega lijepog što nam je rukomet dao proteklih godina – pojasnio je Metličić.

Prezentacija mini rukometa i onog što će se događati narednih mjeseci održana je u maloj dvorani SC Gripe. Balić i Metličić brojnim novinskim ekipama odgovarali su i na pitanja o Euru, većinu je zanimalo je li se Ivano čuo s ozlijeđenim Domagojem Duvnjakom.

– Nisam ga zvao nakon što se ozlijedio. Iz vlastitog iskustva znam da je ozlijeđenom igraču u ovom trenutku najpotrebniji mir, tako je i s Duvnjakom – kaže Balić.