Županova podrška boćarima dugopoljskog “Sokola”

0

Danas su župan Blaženko Boban i zamjenik župana Luka Brčić u zgradi županije primili viceprvake Hrvatske u boćanju, Boćarski klub “Sokol” iz Dugopolja.

Župan, i sam zaljubljenik u boćanje, je odmah na početku susreta s dugopoljskim boćarima, obećao pomoć i svekoliku podršku ovim sjajnim momcima koji amaterski, ali s puno žara i entuzijazma, još od osnutka kluba (1985. godine) rade na promociji općine Dugopolje, Splitsko-dalmatinske županije, grada Splita i Republike Hrvatske.

Predsjednik Boćarskog kluba “Sokol”, Ivica Podrug, je zahvalio najprije županu Bobanu na prijemu i dugogodišnjoj dobroj suradnji, još dok je župan Boban bio gradonačelnik grada Solina, a potom i bivšem županu i bivšem načelniku općine Dugopolje Zlatku Ževrnji koji je glavni “krivac” što je klub preživio i najteža financijska i druga iskušenja kroz svojih 32 godine postojanja. Podrug je kazao da je “Sokol” ove godine viceprvak Hrvatske i jedan od naša četiri kluba koji će od subote nastupati i u Europskoj ligi najboljih boćara. Već u subotu (28. travnja) Dugopoljci su u dvorani na Gripama “domaćini” Francuzima u prvoj europskoj utakmici. Svi bi bili sretniji kada bi klub imao svoju višenamjensku dvoranu (koja bi služila i za druge mlade Dugopoljce: košarkaše, rukometaše i ostale), kada bi mogli biti domaćini u svom Dugopolju, ali to je izgledno samo ako se pripremi dobar projekt za sufinanciranje iz EU fondova, te uz potporu općine Dugopolje i Županije.

Tajnik kluba Kruno Ivančić se požalio na nedostatno medijsko praćenje kao da naši mediji nisu svjesni koliko ovakvi amaterski klubovi znače za zdravlje mladih naraštaja, za duh zajedništva kojeg mladi stječu kroz treninge i nastupe, i za pomociju lokalne zajednice, Županije i Domovine. “Boćanje je jedan od najstarijih sportova u Hrvatskoj, a BK Sokol je, s obzirom na uvjete u kojima djeluje, sportsko čudo koje treba podržati” – rekao je s dosta emocija Ivančić, zahvaljujući županu Bobanu što im je i ovaj put izišao u susret kako bi u subotu dostojno mogli dočekati francuski klub.

Uz već iskusne i proslavljene boćare, prijemu su nazočili i mladi “sokolići” Dino, Duje i ostale nade Dugopolja. Na kraju ugodnog druženja predjednik kluba Podrug je županu Bobanu poklonio dres i zastavicu BK Sokol.