Druga HNL: Dugopolje gostuje kod Dubrave Tim Kabel

0
3

Današnjim susretom između NK Dubrava Tim Kabel i NK Dugopolja započinje 3.kolo Druge HNL. Ovaj jedini dvoboj kola koji se igra u petak započinje u 17 sati.

Dugopolje je u sezonu ušlo sa dvije potpuno različite utakmice. U prvom dvoboju sezone kao gosti odmjerili su snage protiv Kustošije. Vrlo dobar start i pobjeda od 2:3 donijela je tri boda koja su pružila nadu kako Dugopolje može krenuti u sezonu puno bolje od očekivanoga. Ipak, u drugom kolu kada su na svom stadionu dočekali ekipu NK Croatia Zmijavci doživjeli su neugodan poraz od 0:2. U dvoboju protiv Kustošije gledatelji nisu mogli uživati u kvalitetnom nogometu, dok su u utakmici sa Zmijavčanima Dugopoljci pokazali terensku nadmoć i veću kvalitetu, no nažalost izostala je doza sreće za bolji rezultat. Razumljive su oscilacije u početnim kolima, pogotovo kad je poznato kako je veliki broj igrača napustio ili je došao u klub. Naravno, potrebno je vrijeme da se kockice u potpunosti poslože, te se dobije ritam i poveća učinkovitost na terenu.

Utakmica protiv NK Dubrave neće biti nimalo lagana za Dugopoljce. NK Dubrava je klub iz ponajvećeg zagrebačkog kvarta koji se nakon 25 godina vratio u 2.HNL. Ima jednu od boljih posjećenosti u Zagrebu. Unatrag 5 godina dolaskom predsjednika Ivanovića i generalnog sponzora Tim Kabel-a (vlasnik Ivan Topčić, najveća tvrtka u RH za proizvodnju kabela) klub je počeo s ponovnim usponom. Olakotna okolnost može biti i činjenica da današnji domaćini svoje „domaćinske“ susrete, zbog stanja stadiona u Dubravi, igra u susjednim Sesvetama. Ipak, trener domaćih, Goran Gajzler ima na raspolaganju gotovo cijelu momčad koja je prošle sezone dovela Dubravu u 2. HNL. Vrlo malo promjena u igračkom kadru tijekom ljetnog prijelaznog roka daje im nadu da mirno prebrode prvu sezonu bez stresa oko opstanka. Za to će morati pokazati puno više nego u prva dva kola u kojima su doživjeli poraze od Croatie Zmijavci (2:0) i Cibalije iz Vinkovaca (3:1). Susret protiv Dugopolja prvi im je domaćinski ove sezone i njihovi navijači sigurno očekuju prve bodove u prvenstvu.

Vjerujemo kako će gledatelji pratiti vrlo zanimljivu i borbenu utakmicu za koju su obje momčadi motivirane da pokažu kako posjeduju više kvalitete nego su to prezentirali u dosadašnjim susretima.

Rezultati by SofaScore