Hrvatski dragovoljac danas nastupa u Gali na 9. memorijalnom malonogometnom turniru „Mate Munivrana”

0
2

Danas će se na Krenici u mjestu Gala pokraj Sinja održati memorijalni malonogometni turnir „Mate Munivrana – Gala 2019.“, a na kojem će nastupiti i ekipa MNK Hrvatskog dragovoljca ATVP.

Ovaj turnir održat će se devetu godinu zaredom, a u čast i spomen Mati Munivrani, poginulom hrvatskom vitezu u Domovinskom ratu. Mate Munivrana bio je uzoran sportaš, nogometaš, igrač OSK-a, Glavica, Junaka. Na početku agresije na Hrvatsku dragovoljno je pristupio pričuvnom sastavu MUP-a, a poslije je bio pripadnik 126. brigade. Svoj mladi život za slobodu domovine položio je na Veliku Gospu 1995. godine u borbama oko Drvara, a posmrtno mu je dodijeljen i čin Časničkog namjesnika.

Osim dugopoljskog MNK Hrvatskog dragovoljca ATVP, na ovogodišnjem turniru u Gali sudjelovati će i ekipe MNK Brnaze, NK Junak i domaćini MNK Gala.

Momčad Hrvatskog dragovoljca nastupiti će u kombiniranom sastavu koji će se sastojati od igrača uglavnom mlađe dobi, a čije će snage biti pojačane i ponekim veteranom iz +35 generacije. Ovo je odlična prilika mladim igračima Hrvatskog dragovoljca za svojevrsnu generalnu probu uoči turnira u Dugopolju. Podsjetimo, sljedeće subote 07. rujna u školskoj dvorani OŠ Dugopolje igra se memorijalni malonogometni turnir „Hrvatski vitezovi“.

Prva utakmica na rasporedu je u 18,30 sati, a prije toga sudionici turnira obići će posljednje počivalište pokojnog Mate Minivrane, gdje će položiti vijenac i zapaliti svijeće.