Pred oko 1 500 gledatelja momčad Varaždina je danas na svom stadionu u susretu 28. kola Druge HNL teško ali potpuno zasluženo golovima Sačera u 72. i Drožđeka u 84. minuti drugom poluvremenu pobijedila momčad Dugopolja 2:0 i s osvojena tri boda ostala u utrci za plasman u Prvu HNL.

U redovima Varaždina nije bilo ozlijeđenh igrača, pa je trener Mario Kovačević Dugopolju suprotstavio najjači sastav. S druge strane Dugopolje je došlo u Varaždin sa nekoliko mladih igrača kojima je trener Bojko odlučio dati priliku. Od početka utakmice Varaždin je krenuo prema golu zatvorenih gostiju, koji su svoju priliku čekali iz polukontri i kontri.

U 8. minuti bio je prekršaj nad Klepačem i slobodan udarac s oko 25 metara za Jerteca, koji je u živom zidu pogodio nekog od gostujućih igrača i lopta je otišla u kormer. U 10. minuti korner s desne strane za Dugopolje, loptu ubačenu u pet metara vratar Nevistić je izboksao izvan svog kaznenog prostora gdje je lopta došla na nogu Antonia Kulića, koji je pucao od prve, snažno, ali i visoko preko gola. U 15. minuti Jertec je odigrao loptu u desnu stranu kaznenog prostora za Glavicu, kojemu je lopta loše sjela na nogu i njegov udarac otišao je pored gola.

U 21. minuti brza akcija Dugopolja po desnoj, udarac Ivana Prtajina vratar Nevistić je obranio, lopta se odbila u kazneni prostor do Maglice, čiji je udarac blokirala obrana Varaždina i loptu skrenula u korner. U 24. minuti udarac je kroz šumu nogu s desne strane kaznenog prostora okušao Jertec, ali je vratar Butara uhvatio njegovu loptu, koja je išla u desnu stranu gola Dugopolja. U 30. minuti Klepač je odigrao u desnu stranu terena za Glavicu, koji se oslobodio čuvara i s ruba kaznenog prostora uputio udarac po zemlji u lijevu stranu gola Dugopolja, ali je vratar Butara bio na mjestu i loptu rukama skrenuo u korner.

U 38. minuti lopta je na 16 metara od gola Dugopolja došla do Klepača koji je pucao, ali je obrana gostiju blokirala udarac i loptu skrenula u korner. Na odmor se otišlo bez golova, a slaba utjeha domaćinu može biti da su u prvih 45 minuta imali 69 posto loptu u svom posjedu i da su izveli 7, a Dugopolje 2 kornera.

U nastavak susreta Varaždin je krenuo još angažiranije, ne bi li postigao gol, a to se moglo dogoditi u 65. minuti, kada je nakon kormera s desne strane pred golom Dugopolja glavom pokušao Jertec, ali točno u vratara Dugopolja. U 72. minuti Varaždin je tražio kazneni udarac nakon što je u kaznenom prostoru lopta u desnu ruku pogodila Frane Maglicu, ali sudac Mario Cindrić nije se oglasio.

U 72. minuti Varaždin je konačno i to zasluženo poveo. Akcija je išla od Jerteca koji je u lijevoj strani odigrao za Drožđeka, a ovaj je kratko do sebe u desnu stranu odigrao za Sačera, koji je s pet metara neometan poslao loptu u mrežu Dugopolja. Bio je to drugi prvenstveni gol Maria Sačera.

U 84. minuti pred golom iz sumnjive situacija pred golom Varaždina bio je Ivan Prtajin koji je s pet metara nogom pogodio gredu već svladanog Nevistića, a iz kontranapada je Drožđek nakon ubačaja s desne strane prvi glavom pogodio gredu, a odbijenu loptu poslao je u mrežu za vodstvo od 2:0 i svoj 13. prvenstveni gol.

Rezultati by SofaScore