Druga HNL: NK Dugopolje nije dobilo licencu za nastup sljedeće sezone

0

Hrvatski nogometni savez kao davatelj licence u prvom je stupnju završio Središnji postupak licenciranja klubova za UEFA klupska natjecanja, natjecanje u Prvoj HNL i u Drugoj HNL za natjecateljsku 2018/19. godinu.

Za dobivanje licence za UEFA klupska natjecanja, natjecanja u Prvoj i Drugoj Hrvatskoj nogometnoj ligi tražitelj licence mora ispunjavati kriterije koji nose oznaku „A“ i „B“ iz pet skupina kriterija, a to su: Sportski, Infrastrukturni, Administracije i Stručnog osoblja, Pravni i Financijski.

Komisija za licenciranje HNS obavila je procjenu ispunjenja kriterija na temelju dokumentacije, informacija i podataka koju su dostavili klubovi – tražitelji licence, ali i na osnovu drugih dostupnih relevantnih podataka i informacija te sukladno Pravilniku donijela odgovarajuće odluke o licencama.

Izdane licence za II. HNL za 2018/19. dobili su: 1 GNK Dinamo Zagreb – Dinamo II. 2 HNK Gorica, Velika Gorica 3 HNK Hajduk š.d.d., Split – Hajduk II. 4 NK Inter-Zaprešić, Zaprešić 5 NK Lučko, Zagreb 6 NK Osijek s.d.d., Osijek – Osijek II. 7 NK Sesvete, Sesvete.

NK Dugopolje nije dobilo licencu za nastupanje u Drugoj HNL u narednoj sezoni, odnosno za 2018./2019. godinu. Također, Dugopolje je zatražilo licencu i za Prvu HNL koja im isto tako nije dodijeljena. U međuvremenu su Dugopoljci očito odustali od ideje nastupanja u najvišem rangu hrvatskog nogometa. Hoće li ipak licenca za Drugu HNL, nakon što vjerojatno uloži žalbu, Dugopolju ipak biti odobrena ostaje nam za vidjeti.

Protiv odluka Komisije za licenciranje, u roku od 8 dana od primitka odluke klubovi kojima je odbijena molba za licencu(e) mogu podnijeti žalbu. Tijekom žalbenog postupka mogu iznositi nove činjenice ili dokaze, kao i prijedloge novih dokaza.

Odluke o žalbama donosi tijelo 2. stupnja – Žalbeno tijelo za licenciranje HNS-a. Krajnji rok za donošenje konačnih odluka je 20. svibnja 2018.

Cjelovitu obavijest za medije možete pronaći OVDJE.