Igor Tudor je novi trener Udinesea. U jutarnjim satima, Friuliani su odabrali novog trenera koji će do kraja sezone pokušati postići cilj ostanka u ligi. Odluka je donesena prije ručka, poslije podne je stigla i službena potvrda.

Danas je bio vrlo važan dan za budućnost Udinesea. Prvi korak je bio obavijestiti Massima Odda da je dobio otkaz. Razgovori za novog trenera vođeni su sa Stramaccionijem još jučer, a jutros i sa Gigi Delneri. Nakon njih razgovaralo se sa još nekim ljudima, a među njima bio je i Edoardo Reja. Iznenađujuće, oko ručka, uprava je uključila i Igora Tudora s kojom je na kraju postignut sporazum.

Kao igrač, Igor Tudor se proslavio u Juventusu gdje je boravio od 1998. do 2005. godine, a zatim nakon jedne godine u Sieni, slijedi povratak u Juventus u sezoni 2006-2007, prije odlaska Hajduk za kraj karijere. Prve korake kao trener napravio je u svom Hajduku, najprije kao asistent, a zatim kao trener od 2013. do 2015. godine, gdje je osvojio jedan kup Hrvatske (2012-2013). Zatim boravi na klupama PAOK-a, Karabükspora i Galatasaraya kojeg je napustio u prosincu prošle godine.

Igor Tudor preuzeo je klub koji od sigurne pozicije na tablici, u zadnjih nekoliko kola naglo se strmoglavio u borbu za ostanak. U Udinama ga dočekuju dvojica Hrvata, Dugopoljac Andrija Balić i Stipe Perica.

Rezultati by SofaScore