Foto: RK Dugopolje

U subotu i nedjelju su ekipe RK Dugopolje odigrale šest susreta i zabilježili po tri pobjede i tri poraza.

U subotu su dječaci rođeni 2005. i mlađi odigrali tri susreta županijske lige. Liga kojoj je cilj prije svega dječacima 2005. dati priliku da odigraju što više minuta, kao i ovim mlađima da protiv malo starijih dječaka pokažu svoje mogućnosti u Trilju je imala svoje premijerno izdanje. U prvom susretu protiv domaćina poraženi su 16:8 (9:6). Ravnopravna igra u prvih 10 minuta, u kojoj se u napadu istakao L. Čevra s četiri pogotka, međutim kada ga domaćini uzimaju na tzv. flaster Dugopolje od 10. do 32. minute zabija samo jedan pogodak i domaćini od rezultata 5:5 odlaze na 14:6. U tom razdoblju posjetitelji su vidjeli pravi festival promašaja, odnosno obrana domaćeg vratara koji je jednostavno rečeno spustio roletu i odveo svoju ekipu do pobjede.

U dugom susretu Dugopolje je slavilo pobjedu nad ekipom RK Hvar 16:10 (8:5). I ovdje izjednačena igra u prvih 10 minuta, međutim ovaj put su Dugopoljci bili ti koji su otišli sa 5:5, na 13:6 i osigurali pobjedu. I u ovom susretu najefikasniji Čevra sa 5 pogodaka.

U trećem susretu Dugopolje je uvjerljivo svladalo RK Jadro 37:14 (21:7). Uvjerljiva i efikasna igra od početka, a najefikasniji Kolić sa 7 i Bosančić sa 6 pogodaka.

Djevojčice su u subotu u Dugopolju ugostile i svladale ekipu ŽRK Hvara 22:14 (14:5). Djevojčice su otvorile utakmicu vodstvom 5:0, te se ta prednost povećavala do najvećih 19:7. Na kraju su gošće iskoristile što je trener dao priliku mlađim curama i ublažile poraz. Uz tradicionalno najefikasniju G. Milić istakla se D. Radan u napadu.

U nedjelju su dječaci A u Trogiru sa istoimenim domaćinom i ekipom RK BalićMetličićem odigrali svoje susrete. Ubilježili su dva poraza. U prvom susretu sa domaćinima poraženi su 20:15 (11:6). Protiv jedne od boljih ekipa lige odigrali su vrlo dobru utakmicu i da je bilo malo manje tehničkih grešaka mogli su i ozbiljnije zaprijetiti Trogiranima.

Nažalost u drugom susretu sa RK Balić Metličićem Dugopolje je odigralo znatno lošije i uvjerljivo su poraženi 24:9 (9:5). Počeli su dobro i poveli, a kada se činilo da mogu odigrati ravnopravnu utakmicu, s nekoliko poklonjenih lopti u nizu u napadu, loša utakmica vratara i odlazi se u rezultatski minus koji se samo povećavao. Uz izostanak najefikasnijeg igrača u dosadašnjem dijelu prvenstva, Dugopolje je pokazalo ipak više inicijative u napadu koja daje za pravo da se očekuju bolja izdanja u budućnosti.

Idući vikend najmlađi članovi putuju u Grude na međunarodni mini rukometni turnir, dječaci B dočekuju RK Trogir i RK Balić Metličić u Dugopolju, dok cure u gostuju kod ekipe Orkana iz Dugog rata.

Izvor: RK Dugopolje