(FOTO /VIDEO) KRUŠEVO KRAJ MOSTARA: Obilježena 29. obljetnica ubojstva generala Blaža Kraljevića i njegove pratnje

  0

  Obitelji poginulih bojovnika, pripadnici HOSa, brojni štovatelji i pripadnici braniteljskih Udruga te HSP-a prisjetili su se jednog od najvećeg zločina cijelog Domovinskog rata u Hercegovini a i šire.

  Svetom misom zadušnicom u župnoj crkvi u Kruševu te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na mjestu zločina, a u organizaciji Udruge HOS HNŽ Mostar te ostalih udruga HOS-a 9. kolovoza 2021. godine obilježena je 29 obljetnica mučkog ubojstva generala Blaža Kraljevića i njegovih suboraca u mjestu Varda kraj Kruševa.

  KRUŠEVO KRAJ MOSTARA

  Obitelji poginulih bojovnika, pripadnici HOSa, brojni štovatelji i pripadnici braniteljskih Udruga te HSP-a prisjetili su se jednog od najvećeg zločina cijelog Domovinskog rata u Hercegovini a i šire. Iz zasjede, mučki, masakrirani su general Blaž Kraljević, Osman Maksić, Šahdo Delić, Ivan Granić, Mario Medić, Vinko Primorac, Gordan Čuljak, Marko Stjepanović i Rasim Krasniqi.

  “Poruka ovog današnjeg sjećanja je da se ovakav zločin nikada više ne smije ponoviti te također nikada se ne smije dozvoliti onima koji prekrajaju povijest kako dalju tako i bližu da i na ovakvim mjestima to pokušaju, jer su takvi revizionisti spremni na sve”, stoji u priopćenju Udruge HOS HNŽ-a

  IZVOR: bljesak.info

  Foto: Dugopolje.org