Friday, September 17, 2021
HomePremium SadržajŠkoro o fotografiji s bliskom suradnicom: “To će imati sudski epilog”

Škoro o fotografiji s bliskom suradnicom: “To će imati sudski epilog”

Bivši predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro komentirao je svoju ostavku i previranja u Domovinskom pokretu

“Moja odluka o ostavci nešto što je osobne prirode. Međutim, očito je netko u tom trenutku ugledao nekakvu prigodu da stvari složi po sebi u Domovinskom pokretu što je meni pomoglo da shvatim i potvrdim neke stvari. Prva stvar koju sam si potvrdio je da postoje prijatelji, neprijatelji i stranačke kolege. Sad sam naučio što stranačke kolege uistinu jesu i druga stvar koju sam shvatio, a to je rekao pokojni Đuro Utješanović. kad smo radili Večernju školu – da rata nikad ne bi bilo da se žrtva ne brani.

Sve skupa je u stvari napravljeno na način, valjda je netko od pametnjakovića očekivao da ću ja gledati sa strane, kako oni blate moje ime i prezime neistinama. I naravno, treća stvar koja mi se čini da se kotrlja iza svega ovoga je da je nekakav osobni interes pojedinaca koji ne shvaćaju od tog svog osobnog interesa i ne vide od sebe kao drveta ili balvana šumu tih ljudi, naših birača”, rekao je za N1

Kaže da je na sve reagirao, ali da je čekao dva tjedna prvo.

“Ako netko ima potrebu nakon moje ostavke ne postupiti po proceduri – znači ne sazvati predsjedništvo i ne obavijestiti nadležno državno tijelo što je sada Ministarstvo pravosuđa i uprave da se dogodilo to nego ide mijenjati bravu i ide postavljati nekakve v.d. dužnosnike i kad doktorica Vučemilović traži da se sazove predsjedništvo onda njoj stegovnim postupkom oduzeti pravo glasa.

Mislim da je vrijeme da se i ja oglasim i ovo sve što sam do sada iznio nisu nikakve insinuacije i nisu nikakve optužbe nego moja želja da se sazna uistinu prava istina. Zna se jako dobro da su uvid u račune imali gospođa knjigovotkinja, da je to imao gospodin glavni tajnik i da je to imala osoba u Domovinskom pokretu koja je zadužena za evidenciju poslovnih transakcija”, kazao je Škoro.

Na optužbe da u banci tokene nisu vratili niti on, niti njegova asistentica Brajković, odgovara:

“To je jedna elementarna stvar poznavanja i nepoznavanja bankarskog sustava. Vi kada zadužujete token, to je jedan elektronički uređaj koji tebi omogućava da se ti elektronički potpišeš i on je izdan na ime i prezime. Kada se token zaduži, zaduži ga se imenom i prezimenom, sve drugo bi bila manipulacija. Kada se razdužuje, onda ga treba razdužiti u banci. Gospodin Mario Radić je ovlaštena osoba Domovinskog pokreta, sutra može otići u banku i ishoditi token. To je jedna stvar”, kaže Škoro pa nastavlja:

“Druga stvar, od 20. srpnja ove godine na računu Domovinskog pokreta nije se dogodila nikakva promjena, osim što je vraćena meni pozajmica. Treća stvar, normalno se može funkcionirati putem uplatnica. Tu nema nikakvih problema, samo se treba znati ispuniti uplatnicu. Dobar dio pošte i dandanas dolazi na moju adresu, kod moje supruge i mene. Nitko me iz Domovinskog pokreta nije kontaktirao.”

Kaže da je najgore što njegovi stranački kolege imaju potrebu komunicirati putem medija, ali da je ono što je najgore da to rade lažima.

“Mislim da je to nešto što je jako loše i što je mene ponukalo da podignem kaznene prijave. Ako ima nekih grešaka, u redu, pozovimo institucije – ja i ovom prigodom pozivam Državno odvjetništvo, poreznu upravu i pozivam Državni ured za reviziju – dođite što prije pa da vidimo je li bilo nepravilnosti ili nije. Nemojmo brkati token i karticu, tko to ne razumije, ja mu ne mogu pomoći”, ističe.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments