Foto: Facebook

Piše Vanja Zlatović

DVIJE POLITIČKE KREATURE- PERNAR I PEOVIĆ, NA ISTOM ZADATKU

Ciljevi Hamasovih napada bili su određeni strateški objekti na izraelskoj strani, ali i rušenje žičane ograde koja palestinsko stanovništvo drži zatočeno” (Radnička fronta, 2023)

85. obljetnica početka progona Židova u nacističkoj Njemačkoj, koje je trebalo biti obilježeno u Sarajevu 8. studenoga, otkazana je “zbog rastućeg antisemitizma”, to je službeni razlog. Taj bi razlog trebao i biti razlogom da se čitavo društvo od rijeke Bojane do Beča zamisli i zastane ali nije, naravno da nije.

Nikom ništa…paralelno osovina Pernar-Peović radi na drugom trgu u drugom gradu, Zagrebu, na trgu koji novinari odjednom zovu “stara džamija” i nikako Trg hrvatskih velikana a čak niti žrtava fašizma propalestinski i antižidovski tobože mirotvorni skup (tamo je jednoć bio Muzej revolucije gdje je osim par plakata bio izložen samo kubik poljoprivrednih alatki kao sredstvo zastrašivanja posjetitelja zafranovićevskom kletvom – time će vas opet ubijati ako se od nas odmetnete makar u snu).

Uzalud su zastrašivali, dvije političke kreature, dva bajaca ruskog agitpropa koji dimi kao divovska pečenjara i radi svoj posao obnove one tamnice koju da bi napustili su se Nijemci bacali na žicu prema zapadu 40 godina a na svakom ćošku bi nestao po jedan član svake kurčeve filharmonije od Trsta do Baltika istočno da u toj ideološkoj bijedi i policijskoj pritvornoj jedinici veličine pola kontinenta ne bude opet niti dana nego da se makar pod mostom krene snalaziti bilo gdje drugdje.

Eto tu tamnicu kojoj je čak i titovski socijalistički botanički vrt bio nedostižan grad svjetla, obnavljaju danas takve političke protuhe i nekrofili i par štakorskih brigada koje za tim frulašima hodaju. Na sve ovo…oni se predstavljaju kao neka antilijeva i kao baš lijeva scena koja spašava štokavske narode od tamnice u kojoj se mora živjeti bez jestivog ulja i bez grijanja i koji ljude uvjeravaju da je u SAD već građanski rat jer ljudi tu bijedu ne mogu trpjeti a svi očekuju prisjedinjanje sa Srbijom i Rusijom…ova prva je u fazi Bergama ali nije covid-19 nego Bokan-19 virus koji ih je do te mjere preuzeo da je Vučić ostao premija i akvizicija ostatka svijeta kao ne-Bokan i drugovi.

Istodobno se druga brigada ruskih padobranaca zalaže uvijek za osnutak paralelne vlasti, tako u zadnjoj epizodi paravojske kojima će upravljati na granici s Turcima mumlavi Bulj, da zaštiti kršćansku Europu, sve više antisemitsku i prohamasovsku. Sve da to ne čine MUP i moguće HV nego alkarski momci koji ne stavljaju maske jer im je tako naredio krajiški kapetan Sinja koji gleda na mala vrata preuzeti vlast od one izabrane za koje izbore je izgubilo živote 15 000 ljudi.

Tupa i weimarski sterilna vlast nema odgovora na ovo osim da hvata nogometne navijače da su pjevali što nisu trebali i tu i tamo zaplijeni neku ogrlicu na zračnoj luci pa ju oporezuje i vrati. Ali to je vlast koja je izabrana od strane hrvatskog naroda a ne nametnuta ulicom, i na toj ulici Peovićkama i Pernarima.