Hrvatski Dragovoljac večeras u borbi za jesenskog prvaka

0
1

Večeras se u sinjskoj dvorani Ivica Glavan – Ićo igra posljednji susret prvo dijela 1. ŽMNL. U tom dvoboju Hrvatski Dragovoljac dočekat će ekipu MNK Genius.

Crni iza sebe imaju odličnu polusezonu sa skoro pa maksimalnim učinkom. Od do sada ukupno odigranih sedam susreta, šest puta su slavili dok su samo jednom s terena otišli bez osvojenih bodova. Dugopoljska momčad ima i najefikasniji napad dok su superiorne igre pokazali i u obrambenom dijelu. U današnjem susretu Hrvatski Dragovoljac ima priliku osvojiti naslov jesenskog prvaka. Na vrhu prvenstvenog poretka je gužva jer nekoliko momčadi ima podjednakim učinak. U ovom trenutku poredak predvodi Solin koji je odigrao utakmicu više od svih ostalih i u posljednjem jesenskom kolu su slobodni. Solinjani iz osam utakmica imaju sedam pobjeda i jedan poraz, te ukupno 21 osvojeni bod. U stopu ih slijede večerašnji protivnici, Hrvatski Dragovoljac i Genius, koji su do sada osvojili po 18 bodova i nalaze se na drugom i trećem mjestu.

Zbog svega toga posjetitelji sinjske dvorane danas mogu očekivati uzbudljivu i napetu utakmicu. Genius je vrlo dobra ekipa koja je potiho izgradila odličan bodovni konto. Iako možda nisu bili među favoritima uoči početka prvenstva, svakako su svojim igrama pokazali kako se na njih ozbiljno treba računati. Splitska momčad ima najbolju obranu prvenstva, primivši samo 11 golova u odigranim susretima. Uz njihovo ime veže se i činjenica da imaju treći najbolji napad, u kojem postižu preko pet golova po susretu. Jedini poraz nanio im je Solin (5:1), koji tako ima pozitivnu bilancu s oba najbliža pratitelja. Genius također ulazi u susret sa željom i motivom da oni budu najbolja momčad prvog dijela prvenstva. I za to imaju itekakve šanse, iako nadamo se teško dostižne.

Ne sumnjamo kako nas večeras očekuje odličan futsal kao završetak zanimljive polusezone. Ulozi su veliki za obje momčadi, a nadamo se kako ćemo na kraju izvijestiti o Hrvatskom Dragovoljcu kao prvaku prvog dijela prvenstva.

Utakmica između MNK Hrvatskog Dragovoljca ATVP i MNK Geniusa igra se s početkom u 20:45 sati.