Jučer se u dvorani OŠ Kraljice Jelene u Solinu odigrao susret 1. HMNL, Jug, juniori – grupa 2. Bila je to utakmica u sklopu 1. kola nove sezone u kojoj su juniori Hrvatskog Dragovoljca dočekali suparnike iz Konobe Tomić.

Mladi Crni su u ovo prvenstvo ušli sa praktički novim sastavom budući da je došlo do smjene generacije u ovom uzrastu. Tako je dosadašnji kapetan Mateo Bosančić pojačao stručni dio i to kao pomoćnik treneru Petru Petraniću. Također, zbog godina juniori ne mogu računati na još nekolicinu stožernih igrača, no ovaj uzrast se pojačao sa odličnim dojučerašnjim kadetima i pojačanjima koji su došli iz drugih klubova. I fantastično je nova ekipa mladih Crnih ušla u ovaj dvoboj. Već u prvoj minuti igre Kovač je zabio gol za vodstvo domaćina od 1:0. Nakon šoka u početku susreta, gosti su se pribrali i oni su bili ti koji su donijeli promjenu na semaforu. To se dogodilo u 13. minuti kada je Bezmalinović izjednačio na 1:1. Ipak igrači Hrvatskog Dragovoljca pokazali su kvalitetu i do kraja poluvremena vratili rezultatsku prednost na svoj konto. I to se zbilo u razmaku od samo jedne minute. Oba gola za mlade Crne postigao je reprezentativac Roso, koji je prvo u 16. minuti, a zatim i u 17. minuti odveo domaćine na prednost od 3:1. S tim rezultatom se otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu situacija na terenu bila je više izjednačena, što se na kraju osjetilo i na rezultatu. Radilo se i grešaka, osobito u pogledu velikog broja prekršaja, pogotovo od strane domaćina. Ipak, unatoč tome Hrvatski Dragovoljac je bila momčad koja je prva došla do pogotka i u nastavku susreta. To se zbilo u 27. minuti kada je svojim trećim golom na utakmici Roso povisio na 4:1. Tri minute kasnije gosti su odgovorili i golom Čavara smanjili na 4:2. Na novu promjenu rezultat čekalo se do 33. minute. Tada se igračima Hrvatskog Dragovoljca obila o glavu činjenica da su napravili veliki broj prekršaja u drugom poluvremenu. Iz udarca sa udaljenosti od 6 metara Nižetić je smanjio na 4:3. To je bio zadnji uspješni pokušaj gostiju jer mladi Crni do kraja utakmice nisu dopustili ugrozu svoga gola. U 36. minuti susreta najbolji igrač utakmice Luka Roso postigao je svoj četvrti pogodak i zacementirao pobjedu Hrvatskog Dragovoljca rezultatom 5:3.

Mladi Crni, vođeni trenerom Petranićem, odlično su ušli u novu sezonu. Sljedeći prvenstveni dvoboj očekuje ih krajem tjedna kada idu u goste ekipi Universitas.

Podijeli objavu