Krčanka Ahmetović: “Plenković se ne bavi korupcijom kao Sanader, on postavlja ministre da to rade”

0
Foto: N1

SDP-ova načelnica Općine Omišalj na Krku i saborska zastupnica Mirela Ahmetović komentirala je rad glavne državne odvjetnice vezano uz aferu Softver, a zbog čega SDP smatra da Zlata Hrvoj-Šipek mora otići s pozicije.

“Nije to priča o Zlati Hrvoj-Šipek već je tema Andrej Plenković jer se uklopio u koruptivni model upravljanja HDZ-a. On se ne bavi korupcijom osobno, kao što je to činio Ivo Sanader, već Plenković postavlja ministre koji će to obaviti zbog njega. Zato je i postavio Hrvoj-Šipek, ona je njegov osobni odabir valjda kako bi se dogovorio s njom gdje je granica koju smije prijeći”, kaže Ahmetović.

Zataškala je korupciju Gabrijele Žalac, Plenkovićeve miljenice, dodaje SDP-ovka.

SDP je zbog svega zatražio opoziv glavne državne odvjetnice o čijem se izvješću u petak glasa u Saboru.

“Ne očekujem da će HDZ pokazati zube zataškavanju korupcije, oni će podržati izvješće Zlate Hrvoj-Šoipek”, kaže Ahmetović.

Podsjetimo, saborska oporba najavila je neprihvaćanje Izvješća Glavnog državnog odvjetnika RH o radu državnih odvjetništava u 2020. i zatražila smjenu glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek zbog kako tvrde, nefunkcioniranja DORH-a i nepostupanja u ‘slučaju Žalac’, donosi N1 TV

Anita M.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here