Mijo Caktaš nova je Hajdukova ‘desetka’!

0

Mijo Caktaš nova je Hajdukova ‘desetka’. S ovim brojem premijerno je istrčao na teren na prijateljskoj utakmici protiv Orkana u Dugom Ratu, a nosit će ga i u nastavku sezone, donosi dalmatinskiportal.hr.

Zadnja dva igrača koji su nosili broj 10 na leđima bili su Artem Milevski pa Hugo Almeida. Velika imena, ali igrači koji su na Poljud došli nakon što su već prošli zenit karijere.

Pamti se da je Artem ‘desetku’ dobio nakon zamjene s Andrijom Balićem, tada velikom nadom ‘bijelih’, a Caktaš je prvi domaći igrač koji će je nositi nakon te epizode.

Hajdukov broj 10 nekada je nosio legendarni Bajdo Vukas, zatim Jole Vidošević, Pave GarovZvonko Bego, potom nezaboravni Jurica Jerković, zatim Mićun JovanićNenad ŠalovAljoša Asanović, Nenad Gračan, pa potom Goran Vučević.

Nadalje su tu od imena koja se pamte Dean Računica, Ivan Leko, Mario Carević, Niko Kranjčar, a Florin Cernat je ostavio Senijadu Ibričiću, da bi je poslije uzimali Franko Andrijašević i Dinko Trebotić

‘Desetku’ su nosile najveće svjetske zvijezde poput Pelea, Maradone, Platinija, Matthausa, Zidanea…, uvijek se smatrala prestižnim brojem, makar je u Hajduku to zbog Blaža Sliškovićadugo bila ‘osmica’ koju će kasnije nositi Mario Pašalić i Nikola Vlašić, a sada je uzeo Mirko Ivanovski.

No, zaključimo ovu priču činjenicom da je novi Hajdukov broj 10 Mijo Caktaš, igrač koji je do sada u bijelom dresu odigrao 149 utakmica i postigao 45 golova.