HomeKolumnaMisli Dida Andrijice (18): Jesmo li mi u našoj Rvackoj, ili socjalističkoj...

Misli Dida Andrijice (18): Jesmo li mi u našoj Rvackoj, ili socjalističkoj republici!??

Zdravi bili dico moja!

Đavameodnija ako ja više znaden koja je ovo Država?!!

Od petoga miseca otkad su rutaši slavili ulazak u Zagreb, di su narod oslobodili nekretnina, blaga, poduzeća, pa i života, pa nekidan kad su ka zonbiji odali po Zagrebu, i glumili neki brezsmtni rutaški odred, pa jučer anamo blizu Siska, di su slavili pešest njijovi šta su ostra utekli u šumu, mensečini da sve više dižu glave.

A kako jin i vlast pomaže, ja neznan budimo li se u našoj Rvackoj, ili socjalističkoj republici? Ona mala ušudna iz Rijeke traži da se domobranin ukine ono malo pemzije šta su jin dali, ona dva mazluma ,pupavac i kraus bi zabranjivali naš dični pozdrav ZDS, a oni malekni miš iz ulja, šta glumi gradonačelnika Zagreba kaže kako nije još na dnevnomu redu vraćanje trga šepavomu titi.

Nu, dobro ga slušajte, nije reka da neće, nego da neće još. Upametite to! Još čitan klasića koji kaže kako su rutaši pravi rvacki branitelji! I da su tadan išli u rat momci od 18,19 i dvajest godina i da se to nemere usporedit sa devedesetin…

I nemere mazlume! Ko prvo, ti tvoji nisu ni bili niti mogu bit rvacki branitelji, jerbo su se tukli za komunističku jugoslaviju, a ne za Rvacku! To su i pokazali na Križnome putu. Đavlu dajen i tebe i niizi! Kaže išli mladi momci tadan u rat????

A u ovi naš Domovinski su po njemu , maloj kimunističko jugoslavenskoj patangani , išli metuzalemi?

I kaže da je i on bijo u našemu ratu.

Pa kad si bijo mazlume, oću reć ako si bijo, undak si moga vidit pustu mladost, od koje je dobar broj osta na ratištin, i da svoje živote i dilove tila za Rvacku! Našu Rvacku! Rvacku koja neće slavit okupatore i ubojice svoga naroda, za Rvacku koja će se dičit svoji herojin, iz cile povjesti! Za Rvacku u kojoj se more živit ko čovik! Za Rvacku Rvacku!

Ali dico moja, svaki nan dan pokazuje da ne samo šta gubimo ideale za koje su nan dica ginila, nego gibimo i Rvacku! I brez obzira šta mnogima smeta Rvacka, i rade protiv nje, nisu oni krivi. Oni je nikad ni nisu tili, pa jin undak ništa ni ne znači osim para koje jamljaju.

Mi smo krivi, mi Rvati, mi koji brstimo po vejsbuku i birtijan, a kad triba birat biramo vake kakvi su nan na vlasti. Mi koji od našega pustoga rvastva nismo se sitili da jučer u Sisak dođe nas deset-petnest iljada i obiljužimo pobjedu u bitki kod Siska.

Mi kojima nijedan naš nevalja, pa biramo njijove… Mi smo krivi! A na kraju pade mi na ovu moju pamet jedna stara pismica koja je i danas aktualna: Dođi ruto, čeka te žuto!!!

Zdravi bili!
Vaš did Andrijica

Foto: privatni album

I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta
RELATED ARTICLES

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Najnovije vijesti

nedavni komentari

google-site-verification: googled91673871e42f616.html google-site-verification=rGL3Tah1KoycISfVRpeaJyo9nIt6Cl3KPIaQunRBbqQ