Misli Dida Andrijice (9): IX. bojna HOS-a pozdravila “Za Dom Spremni”, crvendaći se digli na zadnje noge, a što niste odali za njima ’91 i skidali jin oznake, i branili jin da viču Za Dom Spremni?!

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Zdravi bili, dico moja!

Od naše Države, manitije nema!

Od austro-ugara, kraljevine, NDH, titine, pa do ove naše nove Rvacke, kad čovik pogleda, manitije od ove sad, države nema! Nema i šlus!

Čitan nekidan kako je onomu našemu Hrastovu, sila država na račun. Sila mu Država! Naša! Njegova, koju je branijo, Državu i svoj Karlovac.

I to mu sila i blokirala ga , jerbo je naša pripametna Država odredila platit onizin četničkin smradovin, šta su je napadali…lipo Bogami.

Oni četnik je doša iz Valjeva, ili iz neke druge srpske pripizdine u Karlovac, ujitijo se zubin za zemlju, i sad mi njemu plaćamo. Ne njemu, on je pazarijo, ali njegovoj obitelji. A kriv je ovi naš ,šta je branijo svoju kuću, dicu, ženu, ćaću i mater.

I undak se mislin, čemu se ja čudin. Pa eno oni Kajkić, otkaz u paliciji dobijo jer je njiove zločine istraživa. Domalo će doć, da svu tu dicu koji su urtali branit Rvacku, a koji se nisu još ubili, ili će zatvorit, ili će plaćat odštetu za četnike. Lipo smo upravili….

A kad je to čujo Jure Matin, sidili mi u našega Mate Digitrona, kaže on: ja ću odma napisat pismo Putinu, i tražit odštetu za Staljingrad, nisan ja džabe anamo đipa šest miseci. 

Đavla će dobit, more pisat komu god oće.

U svin ratovin da si na svitu bijo, di si god bijo okupator, nisi se odštete nauživa. 

Osim u Rvackoj! 

U nas, ako si bijo u četnicin, moreš očekivat odštetu, obnovu kuće, aboliciju, i još ćeš bit ugledni član manjine koju niko ne smi dirat.

E sad, vidi đavla, ja van dico neznan ko je bolje proša…ovi naši šta su s puščican trčali na tenkove i mislili da stvaraju Rvacku, ili ovi koji su se svin silan trudili da ne bude Rvacke, a sad u svin blagodatin uživaju.

Nije dobro , dico moja, mrtve će nas kosti proklet!

A vidin neki dan, bila godišnjica osnivanja 9. Bojne Hosa. 

I jopet se neki crvendaći digli na zadnje noge!

Svima iman za poručit: 

Imali ste priliku, odat za njima 91 i skidat jin oznake, i branit jin da viču Za Dom Spremni!

Ali vas tamo tad nije bilo…

Zdravi bili!

Vaš did Andrijica

- Advertisement -spot_img

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img
Latest News

PITALI SMO IH i dali priliku da ODGOVORE!

Danas smo dobili nekoliko upita zašto na našim stranicama nema aktualnog načelnika i ekipe iz HDZ-a....
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img