20/06/21

Misli Dida Andrijice: “O stanju u državi i okolo nje!”

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Evala dico moja, zdravi bili.

Eto i Dida među ove pripametne šta bistre ovo naše stanje u Državi i okolo nje. Ali moran van reć da nije ovo lako, nije virujte mi lako pisat o događajin u našoj državi. Jerbo se tute svaki dan nešto vrti, pripire, viće, cjepi, ne cjepi i ko zna šta još.

Ja ću van, dico moja, probat nako seljački, kako  znaden, prinit moje razmišljanje, ali i razmišljanje moga sela, i moji ljudi iz gostijone. Kakono se kaže, vox populi!

Da ne dužin, lipo smo nekidan ošli u Mate Digitrona, nećete ga vi znat, on drži gostijonu u našemu Selu. Lipo se je bilo sastat sad kad je stožer pustijo da se more davat kava za odanje. Jedini problem je što mi baš i ne pijemo tu kavurinu, pa je Mate dava gemište, pive i kratke za odanje. A odanje se svelo na uzimanje pića na vratin, i unak sidanje na zidić od zoga za buće. Tili smo i na buče zaigrat ali je Ante Podrepin odma ubijo taj pokušaj jerbo još nije dozvoljeno bavljenje sporton. Tako da smo morali sidit i bistrit stanje. Odma smo dali pohvalu stožeru jer nas je dovejo do stanja da moremo otić i sist na zidić, rješijo nas je gripe, jerbo je nema više odkad je ovi đava od korone doša, a sad će nas i cjepit. 

Kaže Mate Trbušina da se on neće cjepit prija nego dođe rusko cjepivo. Za njega nan je jasno jerbo on ruse voli još od brkonje Staljina, a bogaremi nije mu ni u komunizmu bilo loše. Ali me je Jure Antukin iznenadijo, kaže Jure da se on neće cjepit ovi Gatesovin čipovin, nego oće putinove čipove. Kaže rusi su nan bliži pa ako se štogo pokvari sutin čipovin, oni će brže doć to popravit!

A ja van dico moja pojma neman. Nisu me još zvali , a kad budu zvali undak ću odlučit. Samo znaden da se neću cjepit onon Astron, jerbo je astra na latinski zvizda, a mensečini da su nas dosta zvizdon cjepili, i još nisu stali. Kad čovik vidi kliko ih je još cjepljeno zvizdon u ovoj našoj Rvackoj, muka mu dođe.

Nego, čitan nekidan na ovomu našemu Dugopolju, kliko ima stogodišnjaka u Rvackoj, kliko u Bosni i nemeren se nikako ne upitat kako to? U nas osta Manolić i još podikoji, a u Bosni ji ima ki škaje. I tute mi se postavlja pitanje; di su naši partizani? Da in se nije štogod dogodilo? Jerbo laganon računicon, čovik inžinja vako, ako je bija u partizanin sa 20 godina 1941, danas bi ima 100 godina! A mi ovi od sto godina imamo zeru, a pemzija partizanski pedeset iljada…tute je dragoga mi Boga, neko dobro privarijo u računici.

Kaže na televiziji da je neki gazda neke gostjone zabranijo adezeovcin u njega pit kavu, i svi se digli na zadnje noge. Eno i oni titić, njiov gradonačelnik se stavijo u obranu prava na kavurinu.

A ja se mislin vako; moj čovik, ako neš dat adezejovcin da troše u tebe, a undak ti morebit padne na pamet zabranit i sdepejovcin ili haenesovcin, ili nedajBože idesovcin, neš se ti rodjače kruva najist. Oni jedini u ovoj državi i imaju para za trošit i radit bakanalije. A jadna raja te pogotovo nakon ovi zatvaranja te neće spasit. Umisto da si samo za njizi i otvorijo ta svoja „Tri majmuna“, ti pajdo sam sebi na muku sidaš.

E nu, neku večer čitan da su srbi puno uložili u oni njijov film o Jasenovcu, koji jin je propa ka i ideja o velikoj srbiji. Pročitalo vas, ne moreš tliko lagat, da ti neko more reć s pravon ;Lažeš ki srbin!

A eno i oni njiov kakono se  zove, Porfirije, je to je oni što je otvara usta na onu pismicu o Dinari i kokardi, postade glavi pop. Sad more i pivat, a ne samo usta otvarat!

 

Zdravi bili dico!
Vaš did Andrijica  

- Advertisement -spot_img

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img
Latest News

Udruge civilnih stradalnika Domovinskog rata poručile Škori: ‘Za koju domovinu se bori vaš Domovinski pokret?’

Zajednica udruga hrvatskih civilnih stradalnika iz Domovinskog rata u priopćenju je u nedjelju prozvala predsjednik Domovinskog pokreta Miroslava Škoru da svojim...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img