Polovičan uspjeh dugopoljskih rukometaša na mini turniru u Biogradu

0

Jučer je u Biogradu održan 3. mini rukometni turnir za djevojčice i dječake rođene 2007. i 2008. godine.

U konkurenciji rođenih 2007. RK Dugopolje je nastupio s curama pojačanim za dva dječaka. Nažalost nisu uspjeli proći grupu. U 4 susreta zabilježili su jednu pobjedu i tri poraza, a sve utakmice igrali su protiv ekipa sastavljenih od dječaka. Najveći razlog tome možemo pronaći u činjenici što je u završnicama utakmica nedostajalo koncentracije, a presudan je bio i manjak fizičke snage.

Za RK Dugopolje 2007. godište nastupili su: Gabrijela Milić, Gabrijela Rogošić, Mihaela Perišić, Lea Dodoja, Anđela Balić, Amalija Lacman, Ana Balić, Dea Radan, Ivan Vučković i Luka Plazibat.

U konkurenciji godišta rođenih 2008. RK Dugopolje je bilo uspješnije te je osvojilo 3. mjesto. U prvih pet utakmica koje su odigrali u grupnoj fazi natjecanja, unatoč pobjedama bila je primjetna slabija realizacija. U polufinalu RK Dugopolje igralo je protiv RK Hrvatski Dragovoljac. Ponovno je došlo do slabije realizacije u napadu i protivnici su to iskoristili. Hrvatski Dragovoljac kao kvalitetnija momčad prošla je u finale, a RK Dugopolju je uslijedila utakmica za treće mjesto. U susretu za broncu naša momčad igrala je protiv domćina iz Biograda. Dugopoljci su odigrali vrlo kvalitetnu utakmicu te su zasluženo osvojili treće mjesto. Neki naši igrači su dobili i pojedinačne pohvale. Istakli su se kapetan Ivan Buzov te Ante Perić koji je izabran u petorku turnira.

Za RK Dugopolje u natjecanjima 2008. godišta nastupili su: Ivan Buzov, Luka Dugonjić, Ante Perić, Matej Barbarić, Ante Kolićc, Mateo Čipčić, Ivano Čulin, Mate Čulin, Mario Radošević i Frane Budalić.