RK Dugopolje nastupilo na turniru mini rukometa u Sinju

0

U Sinju je u subotu održan 3. mini rukometni turnir u organizaciji RK Kamičak iz Sinja. Turnir je održan u tri kategorije, dječaci 2007. dječaci 2008. i mlađi, te djevojčice 2007. i mlađe. RK Dugopolje na turniru je nastupilo sa četiri ekipe.

U konkurenciji djevojčica ostvarili su pobjede u grupi nad ekipama RK Cetina i RK Grude, dok je u polufinalu uslijedila pobjeda nad ekipom RK Šibenik, a finale je donijelo susret sa ŽRK Sinjom. U početku finalnog susreta igra je bila ravnopravna, ali nažalost nekoliko promašenih izrađenih situacija dugopoljske ekipe omogućila je sinjankama da ostvare prednost i na kraju osvoje turnir. Ipak veseli sve bolja i kombinatornija igra u napadu koju će naše cure nadamo se pokazati i iduću nedjelju na završnici Erste lige.

U konkurenciji dječaka 2007. sigurne pobjede nad RK Metkovićem, RK Šibenikom i RK Jadrom, zatim u četvrtfinalu nad RK Metkovićem 2 i u polufinalu ponovo nad RK Jadrom, dovelo je Dugopolje do finala protiv domaćina RK Kamičak. Susret je Dugopolje bolje otvorilo i povelo s 2:0, međutim nakon toga nekoliko pogođenih stativa vratilo je domaćine u utakmicu, te na kraju u neizvjesnoj završnici RK Kamičak odnosi pobjedu 11:9.

U konkurenciji dječaka rođenih 2008. i mlađih, RK Dugopolje sudjelovalo je sa dvije ekipe. U skupinama su obje ekipe osvojile drugo mjesto. Ekipa broj jedan je nažalost imala dosta problema kod izvođenja šesteraca što ju je koštalo prvog mjesta, dok je ekipa broj dva dosta oscilirala, ali ipak u grupi odigrala dosta dobro. U četvrtfinalu obje ekipe su se susrele sa ekipama RK Šibenik i ostvarili pobjede. Ekipa broj jedan se u polufinalu igrala protiv RK Metković i nažalost ispala poslije izvođenja šesteraca, s kojima su imali problema cijeli turnir. Ekipa broj dva je u polufinalu svladala RK Jadro u utakmici gdje su bili u zaostatku cijelo vrijeme, ali su na kraju uspjeli preokrenuti i plasirati se u finale. U susretu za treće mjesto ekipa broj jedan slavi i osvaja treće mjesto. U finalu, ekipa broj dva kreće odlično i preuzima vodstvo 2:0 i 3:2, ali nakon toga promašeni šesterac i dva čista zicera vraćaju Metkovčane u život. Nakon toga Dugopoljci kao da su se ugasili i više nisu mogli ozbiljnije zaprijetiti Metkovčanima koji osvajaju turnir.

Ovaj turnir je pokazao, iako nisu osvojili niti jedno prvo mjesto, da RK Dugopolje ima kvalitetu i širinu da se ravnopravno natječe u svim uzrastima sa ostalim klubovima. Isto tako sva djeca se vraćaju sa medaljama kući što je za same trenere najveće priznanje. U sve tri kategorije također su odnijeli nagrade za najboljeg vratara turnira. Na kraju turnira treneri su izrazili zahvalnost Paolu Stupalu koji proteklih mjeseci radi s njima, a nadaju se da će se ta suradnja nastaviti u budućnosti.

Iz RK Dugopolja su zahvalili domaćinu na odličnoj organizaciji i gostoprimstvu, te poručili da se vide i dogodine!