Smiješni Grbin! Ne zna gdje stanuje, ne zna što i gdje mu žena studira, a vodio bi državu.

  0
  Foto; Screenshot HRT Nu2

  Vijest da je kragujevački Medicinski fakultet poništio diplome 22 hrvatska državljana odjeknula je tek kada se doznalo da je među njima možda i Altana Hodžić Grbin, supruga predsjednika SDP-a Peđe Grbina.

  Jučer su strukovne komore objavile da u Hrvatskoj rade tri liječnika i 13 medicinskih sestara s diplomama fakulteta čiji je bivši dekan pod istragom jer ga se sumnjiči da je zlouporabio svoje ovlasti i pogodovao pri izdavanju diploma hrvatskim državljanima, pribavivši si time višemilijunsku protupravnu korist; javlja Novi list.

  Predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara Mario Gazić izjavio je da je polaganjem razlike u ispitima postupak kod njih prošlo 13 medicinskih sestara s diplomom iz Kragujevca i da su stoga oni uputili tamošnjem Medicinskom fakultetu popis s njihovim imenima, tražeći odgovor jesu li diplome neke od tih osoba poništene.

  Kada im stigne odgovor, a očekuju ga u roku od dva tjedna, rekao je Gazić, »vidjet ćemo hoće li im se oduzeti licenca«. Dakle, potencijalno bez licence medicinske sestre može ostati i Grbinova supruga, koja je pod okriljem kragujevačkog Medicinskog fakulteta a u organizaciji Europskog centra za mir i razvoj Ujedinjenih naroda strudirala u Puli. Nije to, naravno, ugodna situacija ni za predsjednika SDP-a.

  – Jasno je da smo se supruga i ja našli u neugodnoj poziciji, prouzročenoj tuđim propustima. Moja supruga i njezine kolegice slušale su predavanja, polagale ispite, napisale diplomski, obranile ga, podmirile sve troškove studija, a osam godina kasnije njihova se diploma dovodi u pitanje zbog nesposobnosti organizatora studija da svoj posao naprave kako spada.

  Ni moja supruga ni njezine kolegice nisu krive, one su ispale žrtve ljudi koji taj studij nisu organizirali na način kako je bilo potrebno, kazao nam je Grbin, čija supruga još s fakulteta nije dobila nikakvu obavijest o statusu svoje diplome. Altana Hodžić Grbin jest među 13 medicinskih sestara kojima je Komora nostrificirala kragujevačke diplome.

  Grbin ističe da trenutačno ne razmišlja o političkim reperkusijama koje bi on mogao imati od ovog slučaja.

  No, njegov kolega iz oporbe, saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Željko Sačić, već se požurio poentirati, poručujući Grbinu da ne zna ni voditi stranku ni gdje mu je i kada supruga završila školu.

  »Ima li netko u SDP-u da ti javno kaže kako trebaš politički umuknuti i ispričati se hrvatskom narodu. Ili će i oni, tvoji drugari, drugarice, po starom receptu pojavu osuditi, a druga Peđu i njegovu drugaricu Altanu – spasiti«, napisao je Sačić na Facebooku.

  Inače, SDP-ovac Željko Jovanović je kao ministar obrazovanja u Milanovićevoj vladi odbio dati dopusnicu za studij koji je pohađala Grbinova supruga i naložio im obustavu svih aktivnosti, što nije poštovano

  – Kolega Jovanović je, kada je bio upozoren na propuste, adekvatno reagirao. Postupio je po zakonu i učinio što je bila njegova ministarska dužnost, rekao nam je Grbin.

  Međutim, u svojoj obrani Peđa Grbin nije uvjerljiv. Malo je čudno što je njegova supruga studirala na Sveučilištu iz Tuzla pa onda na Sveučilištu iz Kragujevca, a da se nije maknula dalje od svoje Pule. Mislimo da bi svakome trebalo biti barem malo čudno što Sveučilište iz Kragujevca ima podružnicu u Puli i da bi se prije upisa na “fakultet” trebao malo raspitati

  Anita M.