Policija sirena/Ilustracija

Nekoliko minuta poslije 20 sati jučer je u Imotskom došlo do napada nožem. Mlađi muškarac je nožem napao i ozlijedio dvojicu muškaraca i jednu žensku osobu nakon čega je pobjegao. Odmah po dojavi policijski službenici su poduzeli mjere traganja i oko 21 sat pronašli muškarca koji se dovodi u vezu s događajem te su ga uhitili i priveli u službene prostorije policije.

Željka Radošević, glasnogovornica Policijske uprave splitsko-dalmatinske potvrdila je postupanje policijskih službenika nakon krvavog napada, i reakciju hitne medicinske pomoći koja je morala zbrinuti dvije muške osobe zbog ozljeda. Jedna osoba zadobila je teške ozljede.

– U prostorije policije dovedena je osoba za koju se sumnja da je povezana s napadom. Obavit će se očevid – rekla je Radošević.

Kako doznajemo, sin koji ima duševne probleme nasrnuo je nožem prvo na oca u obiteljskoj kući, a onda i na susjeda kojemu se bore za život u splitskoj bolnici.

Muškarac od 57 godina u stabilnom je stanju u splitskoj bolnici nakon što je sinoć u Imotskom zadobio ubodnu ranu u prsa u krvavom pohodu 18-godišnjaka. Nožem je mladić prvo nasrnuo na oca od 54 godine, potom sestru od 30, koji su prošli s lakšim ozljedama, a po izlasku iz obiteljske kuće nožem je ubo susjeda.

Otac ima ubodnu ranu prsa, sestra je porezana po ruci.

Navodno je mladić s duševnim poteškoćama, odveden je u bolnicu nakon uhićenja, ali nije zadržan nego je doveden u prostorije policije. Teretit će ga se, po svemu sudeći, za pokušaj ubojstva.