‘Tko je AP?’ Domovinci sklepali pjesmicu u čast trenutno najpoznatijim inicijalima u zemlji

  0
  Foto: Facebook HDZ

  Iz Domovinskog pokreta također su dali svoj obol javnoj raspravi krije li se iza inicijala “AP”, koji se spominje u prijepisci optuženih Josipe Rimac Gabrijele Žalac u aferi “Softver” premijer Andrej Plenković pa su se u nedjelju oglasili priopćenjem.

  “Zbog velikog interesa javnosti, Domovinski pokret odlučio je na svojim FB stranicama provesti anketu s jednostavnim pitanjem: – TKO JE AP?”, izvijestili su iz stranke.

  “Stoga, ovim putem pozivamo sve svoje članove, mnogobrojne simpatizere, naše glasače, ali i dosadašnje glasače HDZ-a, da se u što većem broju odazovu istraživanju, dobro promisle, a potom i izjasne: – TKO JE AP?

  Ovo pitanje postavljamo javno iako se govori kako se fantomski AP pojavio u tajnoj istrazi EU istražitelja: – TKO JE AP?

  Tko je to rukopoložio, a potom i rukomilovao (srčano branio i zaštitnički čuvao) vlastitu euro-miljenicu, a potom i ministricu GŽ: – TKO JE AP?

  Tko je kivan na Slavoniju i vlastitu unutarpartijsku oporbu, smijenio i bahato degradirao jednu drugu ministricu NT, zbog toga što nije htjela prikrivati bezočni kriminal privilegiranih struktura, koji su potvrdile poruke dviju osuđenica iz predmeta EU istražitelja: – TKO JE AP?

  Ne treba biti akademik, pa da znate da je GŽ Gabrijela Žalac, a NT Nataša Tramišak…”, cinično kažu u Domovinskom pokretu, gdje su se još jednom zapitali “tko je AP”.

  U toj stranci čak su dotičnom “AP”-u napisali i pjesmicu koju prenosimo:

  ”Ap nikad nije nosio AP,

  Ap nikad nije vidio Rap!

  Ap ne voli kad se po zidu piše Žap,

  jer odmah od partnera dobije po glavi – Tap!

  Ap nije ni Arap,

  Ap oporbi viče: – Šat ap!

  (Ovo namjerno pišemo po Vuku,

  da nas koalicijski ne tuku…

  Oni ne mogu da se smiju,

  al’ mogu da nas biju…

  Jer rade za Biu!)

  Tko li je taj AP?!

  Automat Partije?

  Autokrat Patrije?

  Anti populista?

  Anemični propagandista?

  Angelin poliglota?

  Aleksandrov prota?

  Možda će reći da je ova akcija,

  Apsolutna provokacija…

  APP – ako prođe, prođe!”.

  Čini se da svi znamo tko je AP, osim onih koji bi to trebali najbolje znati… AP je Andrej P.

  “I zato: Živio Andrej, prezime mu znate! Živio Andrej, koji vara Hrvate! Ako je prevara – onda i ostavka. AKO IZOSTANE OSTAVKA, ONDA – SMJENA!Važna napomena: Zbog opravdane bojazni da bi anketa koju provodi DP mogla ozbiljno uzrujati AP, ovo priopćenje potpisujemo s Velikom vođi razumljivijim i dražim: MOUVEMENT PATRIOTIQUE”, poručili su za kraj.

  Inače, u subotu je glasnogovornik Vlade Marko Milić komentirao javnu raspravu oko toga tko se krije iza inicijala AP te za portal Direktno poručio: “Riječ je o jednom u nizu mnogobrojnih radnih sastanaka s predstavnicima  resora u Vladi, održanom na zahtjev tadašnje ministrice – vezano uz bazu podataka za korištenje EU fondova. Premijer se očito o tome informirao, što nije sporno, jer i inače redovito komunicira o nizu tema s ministrima. No, niti on niti taj sastanak nisu imali nikakav utjecaj na odluke vezano uz softver ili uz odabir kompanije, što je jasno iz cjelokupnog procesa”.

  Oporbu je pritom optužio da “zlorabe informacije koje neovlašteno cure u medije i projiciraju lažne teme”.

  Podsjetimo, europsko tužiteljstvo diglo je optužnicu protiv Žalac zbog sumnje da je oštetila državni proračun pretplativši softver 12,9 milijuna kuna, a koštao je zapravo tri milijuna. U optužnici se navodi i prepiska između Žalac i Josipe Rimac, u kojima se Žalac jada Rimac jer je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave poništila natječaj za nabavku softvera, a Rimac joj odgovara da će njih dvije riješiti to s AP.