Ustavni stručnjak dokazao neznanje Milanovićeva predsjednika Vrhovnog suda Dobronića: Potrebne su mu instrukcije iz ustavnog prava!

  0
  Foto: screenshot N1

  Ustavni stručnjak iz Osijeka Maro Palić oglasio na svojem Facebooku o pismu koje je predsjednik Ustavnog suda Dobronić uputio svim najvažnijim sudovima u Hrvatskoj.

  Njegov status donosimo u cijelosti:

  “Pismo novoga Predsjednika Vrhovnog suda Republike Hrvatske zaslužuje komentar. U upitniku koji je poslao sudovima proizlazi kako ga zanima imaju li suci suglasnost od predsjednika suda za istupe u medijima. Teško nepoznavanje pravnog poretka.

  Pitanje imaju li suci odobrenje za tužbe protiv medija i u odnosu na visinu tužbenog zahtjeva. Dobroniću bi netko trebao objasniti što je Ustav Republike Hrvatske ili barem pokloniti udzbenik iz Ustavnog prava.

  Nikakve suglasnosti za konzumiranje ustavnih prava sucima nisu potrebne, a sucu Dobroniću instrukcije iz ustavnog prava jesu” – zaključio je Palić

  Najzanimljiviji komentar ispod objave Mate Palića bio je da se to pitanje postavlja kandidatima koji polažu pravosudni ispit.

  Anita M.