Veliko slavlje RK Dugopolja na turniru Erste rukometne lige Dalmacije u Šibeniku

0

Proteklog vikenda u Šibeniku je održan prvi turnir Erste rukometne lige Dalmacije koju organizira RK Akademija Balić-Metličić u suradnji sa Erste bankom. Na prvom turniru Lige sudjelovalo je preko 700 djece u 59 klubova, a među njima i RK Dugopolje.

Natjecanje se održalo u tri kategorije za djevojčice i tri kategorije za dječake. RK Dugopolje sudjelovalo je sa šest ekipa u četiri kategorije.

U kategoriji djevojčica rođenih 2009. godine i mlađe, Dugopolje je igralo u konkurenciji od ukupno šest momčadi. Naše cure su ostvarile pobjede u grupnoj fazi protiv ŽARK Split i HRK Grude. U finalu je uspješnija bila momčad HRK Izviđač, te su djevojčice iz RK Dugopolje u ovoj kategoriji osvojile izvrsno drugo mjesto.

U konkurenciji djevojčica rođenih 2007. godine RK Dugopolje nastupilo je sa dvije ekipe. U grupnim susretima Dugopoljke su ostvarile dvije pobjede i jedan neriješen rezultat, dok je u polufinalu bolja je bila ekipa RK Vranjic. U borbi za broncu na terenu se odvijala prava drama u utakmici protiv HRK Izviđač. Iako su u prvoj utakmici odigranoj u grupnoj fazi Dugopoljke bile uspješnije od Izviđača, nažalost ovoga puta pobjeda je otišla na drugu stranu. Rukometašice Dugopolja odlično su otvorile utakmicu i povele sa 6:2, no cure iz Ljubuškog su se ipak uspjele vratiti i konačan rezultat je bio 7:7. Nakon toga pristupilo se izvođenju šesteraca u čemu su briljirale vratarke i nakon prave drame bronca je završila u rukama Hercegovki.

Druga momčad RK Dugopolja u konkurenciji djevojčica rođenih 2007., odigrala je tri utakmice u grupi. Unatoč porazima u sva tri susreta, naše cure sastavljene od početnica i dijelom cura 2008. godišta, pokazale su solidnu igru.

U konkurenciji dječaka 2009. i mlađih RU Dugopolje osvojilo je 1. mjesto. U grupi su ostvarili tri pobjede i jedan poraz koji im je nanio HRK Izviđač. Nakon toga u polufinalnom susretu bili su bolji od RK Vodice. U finalu ponovno se odigrao susret između RK Dugopolja i HRK Izviđača. Pobjedom u finalu protiv Izviđača, naši dečki pokazali su da su ipak bolji od Hercegovaca i zasluženo ponijeli titulu najboljih u Dugopolje.

U natjecanju dječaka 2008. godišta, RK Dugopolje nastupilo je sa dvije ekipe. U ovoj kategoriji bilo je dosta promjena u rasporedu i odustajanja ekipa pa su odigrane samo po dvije utakmice u grupi. Ekipa broj 2 zabilježila je dva poraza. Iako su promašili dosta izglednih prilika, dečki su pokazali dobru igru.

Ekipa broj 1 je u grupi ostvarila dvije pobjede. Nakon toga imali su najteži zadatak u polufinalnom susretu protiv HRK Izviđača kojega su uspješno savladali. U finalnoj utakmici RK Dugopolje je ostvarilo uvjerljivu pobjedu protiv RK Zadra i osvojili su zlatnu medalju.

Sljedeći turniri održat će se u travnju i svibnju u Zadru, Dubrovniku i Splitu. Završni turnir na kojem će sudjelovati najbolje ekipe bit će održan 8. lipnja u Splitu.