8. krug 1. HRLDA Jug: RK Dugopolje ostvarilo pobjedu i poraz

0

U subotu je u Sinju odigran 8. krug 1. HRLDA Jug. Nastupili su momčadi RK Benkovac, RK Biograd, RK Dugopolje te kao domaćini RK Kamičak. Dugopolje je igralo dvije utakmice. Prvu protiv RK Benkovac, te drugu utakmicu dana u protiv RK Biograda. Učinak za naše momke bio je polovičan.

U prvoj utakmici protiv RK Benkovac rezultat je bio 19:20 (8:11) za Benkovčane. Bila je to vrlo zanimljiva utakmica i napeta do samoga kraja. Gosti iz zadarske županije cijeli susret imali su rezultatsku prednost. Prvo poluvrijeme završilo je njihovim vodstvom od 11 naprema 8 postignutih golova. No u završnici drugog dijela utakmice na terenu se odigrala prava sportska drama. Benkovčani su i dalje bili u vodstvu koje nisu ispuštali do samoga kraja. U posljednjoj minuti susreta preko Šantića Dugopolje dolazi do izjednačenja rezultata. Posljednji napad utakmice imali su igrači Benkovca i tada su se suci upleli u konačan ishod. Nakon obrane našeg vratara Perkovića, sviran je sumnjivi sedmerac za Benkovac. Njihov najbolji igrač Žepina to je iskoristio i gosti su u zadnjoj sekundi došli do pobjede. Konačan rezultat bio je 19:20 za RK Benkovac. Nakon utakmice treneri su istaknuli Tonija Čulina i Marina Šantića koji su bili vrlo efikasni u napadu, te vratara Luku Perkovića koji je obranio tri sedmerca.

U drugom dvoboju dana RK Dugopolje igralo je protiv RK Biograda. Ova utakmica se sasvim drugačije razvijala. Od samog početka Dugopoljci su kontrolirali susret. Naši dečki su odigrali kvalitetnu utakmicu i nisu dopustili protivnicima iz Biograda da ih ugroze. Rezultat na poluvremenu bio je 12:11 za Dugopolje, a konačna bilanca pokazala je pobjedu RK Dugopolja 23:19. U ovom susretu zavidnu realizaciju pokazao je Luka Čevra koji je postgao 12 pogodaka, a svakako valja napomenuti da su i svi ostali igrači dali svoj doprinos u pobjedi. Također vrijedi istaknuti i prve minute debija Luke Jelavića Sake te Karla Čulina.

Rezultati:

RK Benkovac – RK Dugopolje 20:19 (11:8)

RK Dugopolje – RK Biograd 23:19 (12:11)