Vlada RH i Općina Dugopolje potpisali Ugovor o sufinanciranju izmjena i dopuna detaljnog plana za zonu Bani-sjever

0

Jučer je Vlada RH, u povodu nadolazećeg blagdana Svetog Dujma, svoju sjednicu održala u Splitu. Domaćin je bio splitski gradonačelnik Andro Krstulović – Opara koji je istaknuo kako je ova sjednica prekretnica koja će dati motor razvoja hrvatskog Juga.

Župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban, nakon uvodnog govora, naglasio je sljedeće:

– Nemamo vertikalu povezanost zagore s priobaljem zato je nužna izgradnja tunela Kozjak, ceste Zagvozd – Imotski, tunelu Ravča – Drvenik, brze ceste Dugopolje – Sinj te brze ceste Solin – Omiš. – rekao je Boban.

Predrag Štromar, ministar graditeljstva i prostornog uređenja rekao je kako očekuje mnoge javne natječaje. Između ostalih Štromar očekuje i natječaj za područje Dugopolje – Bani sjever.

Potpisan je Ugovor o sufinanciranju izrade Izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja područja Dugopolje – Bani sjever. Vrijednost ugovora je 4.350,00 kn.

Plan je to koji je već ranije donesen na lokalnoj razini. Detaljnim planom uređenja zone Dugopolje – Bani određene su sljedeće namjene:

  • proizvodno poslovna, u koju spada i reciklažno dvorište
  • poslovna koja uključuje benzinsku postaju te dvije građevinske čestice na kojima se planira izgradnja objekata ugostiteljsko – turističke namjene
  • javno prometne površine
  • zelena površina
  • trafostanice
  • pokos brze ceste

Pročišćeni tekst Detaljnog plana uređenja područja Dugopolje Bani – Sjever možete preuzeti OVDJE.