Zadnjih dana društvenim mrežama se širi fotografija HDZ-ova doajena Vladimira Šeksa i vlasnika ENNA grupe, u sklopu koje posluje i PPD, Pavla Vujnovca, kako sjede za stolom i razgovaraju u nekom restoranu.

Budući da je Vujnovčev PPD trenutno u fokusu javnosti zbog afere s HEP-ovom preprodajom viška plina ispod cijene, pri čemu je navodno 65 posto toga plina kupio upravo PPD, a Šeks je i dalje utjecajan u HDZ-u, mnogi se pitaju ima li taj susret veze s ovom aferom.

Sam Šeks nam je potvrdio kako je fotografija njega i Vujnovca autentična, ali je naveo da je nastala prije pet ili čak šest godina; javlja Jutarnji list.

– Našli smo se kod Macole. Vraćao sam se iz Petrčana u Zagreb, a Vujnovac je išao u pravcu juga pa smo se dogovorili naći u Macoli.

Povod je bilo financiranje, odnosno uskrata financiranja, ali nema nikakve veze s HDZ-om ili plinom. Želio sam ga zamoliti da uskrati financijsku pomoć ekstremnim medijima, odnosno jednoj bljuvotini od medija. To je bio razgovor i razlog zbog kojeg sam tražio da se vidimo – kazao nam je Šeks dodajući da su razgovarali desetak minuta.

Pitali smo ga o kojem se mediju radi i je li posrijedi portal, ali nije želio govoriti o, kako je kazao, “tome glasilu”.

– Nisam imao pojma da se Vujnovac bavi plinskim ili naftnim biznisom. Ovo se sada širi naokolo jer se, kao i inače, u svim aferama nastoji i mene pronaći. To je opće mjesto jednog dijela medija ili politike gdje se sve negativno što se događa u Hrvatskoj, bilo u prošlosti ili sadašnjosti, nastoji povezati sa mnom i uzeti moje ime kao nekog koga će se još umočiti – nastavio je Šeks i na kraju nam rekao kako mu Vujnovac, unatoč zamolbi, nije izašao u susret i nije prestao financirati opskurni medij koji je i o njemu vrlo negativno pisao.