13 C
Split

[ŽUPANIJSKI KUP] Crni u večerašnjem četvrtfinalu dočekuju G-točku

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Točno mjesec dana nakon posljednje prvenstvene utakmice u netom završenoj sezoni, započinju nova natjecanja za sezonu 2019./2020. Ipak, ova malonogometna uzbuđenja startaju za tek nekoliko ekipa.

Današnjim četvrtfinalnim utakmicama započinje natjecanje u županijskom malonogometnom kupu. MNK Hrvatski dragovoljac ATVP svoj dvoboj igra protiv ekipe G-točke. U protekloj sezoni ovi suparnici odigrali su dva prvenstvena susreta. Obje utakmice bile su dosta izjednačene i G-točka nije bila lagan protivnik za Crne, no na kraju Dugopoljci su slavili i u gostima i na domaćem terenu. Budući da je većina ekipa još uvijek na okupu, ova utakmica može se promatrati kao nastavak istih ili barem sličnih momčadi koje su igrale u dosadašnjim susretima. S obzirom na uzbudljive igre koje su večerašnji protivnici do sada pokazali, ne sumnjamo kako će napeto i uzbudljivo biti na parketu sinjske dvorane Ivica Glavan – Ićo. Crni su nesumnjivo favoriti protiv G-točke. Ostali parovi četvrtfinala županijskog kupa su MNK Trilj koji dočekuje MNK Mulinu, te MNK Okruk koji će ugostiti MNK Bačvice.

Naime, ovi četvrtfinalni susreti, pa i cijeli županijski malonogometni kup, praktički su kvalifikacije za nacionalni malonogometni kup. Da pojasnimo: natjecanje malonogometnog kupa podijeljeno je u tri faze. Prva faza, u kojoj sudjeluje i Hrvatski dragovoljac, igra se na razini županijskih nogometnih saveza. Pobjednici županijskih malonogometnih kupova idu u drugu fazu natjecanja. U toj fazi snage se odmjeravaju na regionalnoj razini.  Pobjedničke momčadi iz svake regije stječu pravo nastupa na završnom dijelu kup natjecanja. Nakon završnog dijela natjecanja u kojima će se dobiti pobjednici 1/8 i ¼ finala kupa, igra se finalni turnir F4. Na kraju će najbolja ekipa, naravno, biti okrunjena kao osvajač Hrvatskog malonogometnog kupa.

U prošlom izdanju županijskog malonogometnog kupa Hrvatski dragovoljac je u finalu bio poražen od Solina koji je prošao u daljnje natjecanje. Nadamo se kako Crni i ove sezone mogu ponoviti uspjeh ulaska u finale pa napraviti i korak više te osvojiti županijski malonogometni kup.

Prvu prepreku treba preskočiti večeras u 20:30 sati u sinjskoj dvorani Ivica Glavan-Ićo.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

“Sarajevo ispod Trebevića bit ćeš opet Ante Pavelića”. Ivica Puljak otkida na pjesme iz poznatog repertoara,…

Kandidat stranke Centar za gradonačelnika Splita Ivica Puljak puno puta dosad oštro je osudio veličanje zločinačke NDH, ustaškog režima i korištenja...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img