Točno mjesec dana nakon posljednje prvenstvene utakmice u netom završenoj sezoni, započinju nova natjecanja za sezonu 2019./2020. Ipak, ova malonogometna uzbuđenja startaju za tek nekoliko ekipa.

Današnjim četvrtfinalnim utakmicama započinje natjecanje u županijskom malonogometnom kupu. MNK Hrvatski dragovoljac ATVP svoj dvoboj igra protiv ekipe G-točke. U protekloj sezoni ovi suparnici odigrali su dva prvenstvena susreta. Obje utakmice bile su dosta izjednačene i G-točka nije bila lagan protivnik za Crne, no na kraju Dugopoljci su slavili i u gostima i na domaćem terenu. Budući da je većina ekipa još uvijek na okupu, ova utakmica može se promatrati kao nastavak istih ili barem sličnih momčadi koje su igrale u dosadašnjim susretima. S obzirom na uzbudljive igre koje su večerašnji protivnici do sada pokazali, ne sumnjamo kako će napeto i uzbudljivo biti na parketu sinjske dvorane Ivica Glavan – Ićo. Crni su nesumnjivo favoriti protiv G-točke. Ostali parovi četvrtfinala županijskog kupa su MNK Trilj koji dočekuje MNK Mulinu, te MNK Okruk koji će ugostiti MNK Bačvice.

Naime, ovi četvrtfinalni susreti, pa i cijeli županijski malonogometni kup, praktički su kvalifikacije za nacionalni malonogometni kup. Da pojasnimo: natjecanje malonogometnog kupa podijeljeno je u tri faze. Prva faza, u kojoj sudjeluje i Hrvatski dragovoljac, igra se na razini županijskih nogometnih saveza. Pobjednici županijskih malonogometnih kupova idu u drugu fazu natjecanja. U toj fazi snage se odmjeravaju na regionalnoj razini.  Pobjedničke momčadi iz svake regije stječu pravo nastupa na završnom dijelu kup natjecanja. Nakon završnog dijela natjecanja u kojima će se dobiti pobjednici 1/8 i ¼ finala kupa, igra se finalni turnir F4. Na kraju će najbolja ekipa, naravno, biti okrunjena kao osvajač Hrvatskog malonogometnog kupa.

U prošlom izdanju županijskog malonogometnog kupa Hrvatski dragovoljac je u finalu bio poražen od Solina koji je prošao u daljnje natjecanje. Nadamo se kako Crni i ove sezone mogu ponoviti uspjeh ulaska u finale pa napraviti i korak više te osvojiti županijski malonogometni kup.

Prvu prepreku treba preskočiti večeras u 20:30 sati u sinjskoj dvorani Ivica Glavan-Ićo.

Podijeli objavu