HomeKolumnaIVICA GRANIĆ spremio Klasića u sošku: Hrvoje je sretan jer ga prepoznao...

IVICA GRANIĆ spremio Klasića u sošku: Hrvoje je sretan jer ga prepoznao taksist

Serija o NDH (obavezno pročitati Klasićev pamflet od kolumne)

Koji smiješan lik. Klasić, koji u stručnim krugovima služi isključivo za podsmjeh i porugu, da ne kažem nešto nepristojno, pored čijeg imena ono dr.sc. izgleda kao čista šprdnja, je svjestan da je tzv. serija o NDH prošla upravo onako kako se i očekivalo, dakle čak i ispod razine da bi taj uradak netko relevantan uopće kritizirao ili analizirao, polemizirao o istoj…. sada pokušava spasiti što se spasiti može.

Pa ‘družba’ ustupa prostor, potencijale… Koji smješni i promašeni likovi, potpuno nesvjesni da spasiti ništa ne mogu.

Jer, ako laže koza, ne laže rog. Evo, prikazano je više od polovice epizoda a da baš nitko, dakle baš nitko, relevantan o tome ‘uratku’ ne priča, nije tema, uopće se ne šuška o seriji, stručni krugovi i dobar dio javnosti se podsmjehuju, a jedino se o seriji govori, osim samoga autora, na krajnje lijevom spektru, koji je toliko ideološki obojan da je zapravo potpuno svejedno što govore, efekat je isti kao da ništa i ne govore.

A u ovom članku, kolumni, meni je najgenijalniji početak: kao, slučajno ga prepoznao taksist, i rekao mu kako neće gledati njegovu seriju.

O tempora, o mores. Onda, Klasić sve kritičare stavlja u kontekst neke loše ironije, uspoređuje ih sa tzv. antivakserima, ravnozemljašima, u sve trpa teorije zavjere, 5G tehnologiju… i pitaj Boga što sve ne.

Hrvoje, Hrvoje, moram priznati, nekada si znao i bolje, ponekad si uspio i neke reakcije potaknuti, neke polemike, emocije…

A sada, sad si, brate dragi, pao nečemu za uši, kako bi rekli u Srbiji. Ali neka, možda tvoje ‘neimarstvo’, tvoja stručna i znanstvena karijera, možda ipak imaju nekog smisla, sad te barem taksisti prepoznaju.

A to nije mala stvar! Doduše, utrošenim oko šest milijuna naših kuna u seriju, a jedini efekat je prepoznavanje autora u taksiju, nije baš neka matematika…

IVICA GRANIĆ

I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta
POVEZANI ČLANCI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Premium sadržaj

Nedavni komentari