HomeKolumnaMisli Dida Andrijice (31): 'Milanoviću, ima si se ti kad igrati rata!...

Misli Dida Andrijice (31): ‘Milanoviću, ima si se ti kad igrati rata! ‘

Zdravi bili dico moja!


Jadna smo mi Država, ali brte baš jadna!
U ove dane kad se spominjemo naši najbolji sinova i ćeri, naši obitelji koje su ošle dragome Bogu u zagrljaj, kad unilazimo u vrime di se sićamo jada našega rvackoga naroda u Vukovaru, Škabrnji i ostalin mistin, opet mira nema.


Crljeno-zelena banda u Zagrebu napala mural o Vukovaru, sad napadaju i mural Zvone Bobana. Sve čekan kad će napast i crkvu na Trgu svetoga Marka. I na njojzi su rvacka obilježja.

Mali miševi kojima je budalasti narod da vlast, nisu našli muda bit hrabar kad je tribalo, ali se sad bore protiv mrtvi branitelja , njijove hrabrosti, žrtve i patnje.

Bore se i protiv mrtvoga generala Praljka, jerbo ji on podsjeća na sve ono što oni nikad bili nisu, niti će bit!


Svi oni da se popnu jedan drugome na ramena nemogu doprit generalu Praljku do kolina! Po ničemu! Ni po humanosti, ni po hrabrosti, ni po moralu, a Bogemimoga ni po ljubavi!

Praljak je ljubijo ovu Rvacku, i svoj narod. Ljubili su Rvacku i svoj narod i svi branitelji . Velik broj nji je ostavijo kosti na pustopoljinan rvackin, gubili su dilove tila, gubili su zdravlje…i donili nan Rvacku! I više su oni dobra učinili za ti pet godinica rata, nego šta će ovi mazlumi iz možemo učinit za petnest života.


Ali , vidite dico i sami, kako su jin muda narasla. Mala su i sad, i kad bi nedajBože opet zagovnalo, nebi se oni bižuć zaustavili prija Osla.

Nije njima dico moja ni do Rvacke, ni do Zagreba, ni do nas. Njiman ti je samo do njijove guzičetine.


A gledan dico moja i onu dvojicu tukaca, Milanovića i Banožića.

Nu, zamisli.

Nji dvojica se oko vojske posvadili. Oće svaki upravljat vojskon. Đavlu vas dajen, pustite vojsku na miru. Zna naša vojska svoj posa, i virujte mi, funkcijonirala bi naša vojska i brez nji dvojice.

Nji dvojicu kad vako pogledan, mogu nazvat Smutnja i Pomutnja! Vi dico proberite koji je koji.


Nego, Milanoviću, ima si se ti kad igrat vojnika. Bijo je rat pet godina. Nije naš rat traja od četri i po ujitru pa do podne, pa da moreš reć da si prispa. Pet godina rodjače, pet godina!


Malomu Banožiću ovo nemeren reć, jerbo je bijo dite kad je bijo rat. Ali mu šef Plenković nije bijo dite. Ni njemu nije palo na onu njegovu pamet navuć čizme i zagacat u blato. A sad svi pametni.


Ali dico nije kriv ni Plenković, ni Milanović ni možemo na čelu sonin berlavin tomaševićon.

Mi smo krivi!
Mi smo jin dali vlast, a sad se čudimo ko telad. I skaču nan po kičmi, i nek skaču.

Drugo, kad smo brez pameti, nismo ni zaslužili!

Zdravi bili!

Vaš did Andrijica

Foto: privatni album

POVEZANI ČLANCI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Premium sadržaj

Nedavni komentari