|OSVRT: Tihomir Mustapić

Kako se bliži kraj 2017. godine tako pomalo zbrajamo sve postignuto u ovoj, zasad vrlo uspješnoj godini za Rukometni klub Dugopolje. Počet ćemo sa najvećim postignućem. Na kraju prošle godine brojili smo između 40 i 50 članova, dok na kraju ove godine ta brojka prelazi 80 djece koja redovito treniraju rukomet kao naši članovi. Dok većinu čine djeca s područja općine Dugopolje, znatno se povećao broj djece iz Dicma, a u budućnosti se nadamo i klišanima i mućanima.

Godina na izmaku je počela sa natjecanjima dječaka A (2004./05. godište) koji su prva natjecateljska generacija RK Dugopolje. U 1 HRL jug u konkurenciji 20 klubova sezonu 2016./17. završili su na 14. mjestu. Solidan rezultat za ekipu od koje se sigurno u budućnosti očekuju bolji rezultati. Na kraju sezone, klub je u suradnji s roditeljima, kapetana ekipe Filipa Baričevića  poslao u kamp HRS-a u Zadar, gdje je proveo sedam dana trenirajući i družeći se sa svojim vršnjacima iz cijele Hrvatske.

U novoj sezoni 2017./18. dječaci A krenuli  su sa natjecanjem i nalaze se na sredini ljestivice.

Dječaci rođeni 2005., 2006. i mlađi prvi dio godine igrali su županijsku ligu i u njoj osvojili 5. mjesto u konkurenciji 10 klubova.

Ipak, najveći uspjeh su ostvarili dječaci rođeni 2007. i 2008. te djevojčice rođene 2007. i mlađe.

Na turnirima u mini rukometu diljem Dalmacije ostvarili su brojne uspjehe. Godina je počela turnirom u Metkoviću u ožujku, gdje su dječaci  rođeni 2007. osvojili 4. mjesto

Ipak, prava serija uspjeha je počela na domaćem terenu. U Kotlenicama, na Vranjača kupu osvojili su 1. mjesto. Natjecanje koje smo organizirali ove godine je imalo svoje drugo izdanje. Turnir se igrao na travi u blizini spilje Vranjače, što je jedinstveno na ovim prostorima. Ove godine veliku čast nam je pružio i  sadašnji trener PPD Zagreba i olimpijski prvak Zlatko Saračević koji je podijelio priznanja najboljim pojedincima natjecanja. Udio u turniru je imao i Domagoj Duvnjak koji nam je poslao svoj dres kao nagradu za najboljeg igrača.

Nakon toga je uslijedio Kup sv. Duje, 4. međunarodni turnir u mini rukometu koji se održao u Splitu. Tu nam je zlato dodijelio Petar Metličić. Nastavak je slijedio u Metkoviću gdje su dječaci rođeni 2008. i mlađi, pogađate, ponovo osvojili prvo mjesto.

I za kraj uspješne sezone, dječaci rođeni 2008. i mlađi uspjeli su ono što ni moćnom Osmanlijskom carstvu nije pošlo za rukom, osvojili su Sinj.

Gdje smo završili prošlu sezonu, tu smo počeli i novu osvajanjem prvog mjesta u Sinju, ali ovaj put u konkurenciji dječaka rođenih 2007. i mlađih.

Slijedio je nastup u Opuzenu gdje su dječaci rođeni 2007. osvojili 4. mjesto. Svoj prvi nastup u Opuzenu su imale i djevojčice  koje su zabilježile dvije pobjede, kao i novo upisani dječaci koji su nažalost ostali bez pobjede.

Međutim, ono što je slijedilo u studenom u Šibeniku  nadmašilo je sva očekivanja.  Na najvećem turniru u mini rukometu u Dalmaciji, 7. Adria kupu na kojem smo nastupili sa četiri ekipe osvojili smo tri kompleta medalja. Dječaci rođeni 2008. i mlađi osvojili su zlato, dječaci rođeni 2007. i mlađi srebro, djevojčice rođene 2007. i mlađe broncu, dok je druga ekipa rođenih 2008. ostvarila prve pobjede.

Sva pojedinačna priznanja i nagrade koji su naši članovi ostvarili možete pronaći na našoj facebook stranici Rukometni klub Dugopolje.

Za kraj smo ostavili generaciju 2006./07. koja je u listopdu krenula sa natjecanjem u 1 HRL  jug te se trenutno nalazi na 6. mjestu od 18 ekipa. U drugom dijelu nas očekuje još deset utakmica, od čega šest u Dugopolju pa se nadamo da bi serijom pobjeda mogli uloviti četvrto mjesto  što bi donijelo plasman na završnicu prvenstva Hrvatske. Svoju dobru sezonu su najavili na trećem izdanju Kupa sv. Mihovila kojeg organiziramo povodom dana općine Dugopolje gdje su u konkurenciji šest ekipa osvojili drugo mjesto.

Kraj godine smo obilježili prigodnim domjenkom, a prije njega uslijedile su međusobne utakmice 2004./05. protiv 2006./07., djevojčice protiv dječaka 2008. i mlađih, a šlag na torti je bila utakmica mama i tata članova RK Dugopolje.

Kao što sam rekao na početku, kraj godine služi za zbrajanje svega postignutog. Isto tako, to je vrijeme kada se pripremamo za ono što slijedi u nadolazećoj 2018. godini.

U siječnju je Split domaćin Europskog rukometnog prvenstva. Tako da ćemo godinu započeti u Spaladium areni gdje ćemo pratiti prve nastupe Hrvatske rukometne reprezentacije na Euru. Istodobno s dolaskom reprezentacije u Split, započinju i treninzi RK Dugopolja i borba za svaki gol, za svaku loptu i za nove pobjede!