RK Dugopolje najuspješnije

Nastupile su momčadi RK Dugopolje, RK Kamičak Sinj, RK Zadar 2013 te također iz Zadra RK Arbanasi

0

Jučer je u školskoj dvorani Dugopolje odigran 4. krug 1. HRL Jug za dječak B uzrasta, 2006./2007. godište. Nastupili su momčadi RK Dugopolje, RK Kamičak Sinj, RK Zadar 2013 te također iz Zadra RK Arbanasi. Dugopolje je igralo dvije utakmice. Prvu protiv RK Arbanasi u 16 sati, a odmah potom u 17 sati protiv RK Zadar 2013. U obje utakmice RK Dugopolje je bilo uspješnije od protivnika.

U prvoj utakmici protiv RK Arbanasa rezultat je bio 19:14 za naše dečke. Dugopoljci su dominirali utakmicom sa većim posjedom lopte i više prilika. Odmah su poveli nekoliko razlike i tu su prednost zadržali do samog kraja. Vrlo atraktivnom igrom kreirali su prilike za postizanje pogodaka što su uspješno i činili. Gosti su se također nalazili u šansama za postizanje golova, no tada bi naišli na teško savladivu prepreku, našeg vratara. U drugom poluvremenu RK Dugopolje je imalo par minuta slabije koncentracije te nisu uspjeli realizirati i nekoliko uzastopnih sedmeraca što je pokušala iskoristiti ekipa RK Arbanasi. Odličnim postavljanjem i obranama, pogotovo sedmeraca, naš vratar se pobrinuo da ne strepimo do samoga kraja. Dugopolje je uspješno i bez većih problema održavalo rezultat na udobnoj razlici. Na kraju je utakmica završila rezultatom 19:14 za RK Dugopolje.

Druga utakmica dana za naše momke bila je nastavak izdanja iz prvog susreta. U 17 sati je RK Dugopolje igralo protiv RK Zadar 2013. Iako su gosti brzo poveli sa 3:1, Dugopoljci su ostali pribrani. Vrlo angažirana igra u obrani nije dopuštala Zadranima da ozbiljnije ugroze gol Dugopolja. Naši su odlično stajali na terenu čvrsto se držeći uputa trenera Mustapića. Gosti nisu imali rješenja za kombiniranu 6:0 i 5:1 obranu. Brzim kontrama RK Dugoplje je bio bolji od sportskih suparnika. Prvo poluvrijeme je završilo rezultatom 13:7 za nas. U drugom dijelu RK Zadar je agresivnije ušao u utakmicu. Stvarali su više prilika i bili konkretniji po gol Dugopolja. No tada je na scenu opet nastupio naš vratar koji nije dozvolio da se Zadrani približe. Sa velikim postotkom obrana zaključao je svoja vrata. U napadu je ekipa RK Dugopolja igrala podjednako dobro. Brzim reakcijama i mnoštvom prilika stvarali su sve veću prednost kako je utakmica odmicala. RK Dugopolje je konačnim rezultatom 27:14 bilo uspješnije od RK Zadar 2013.

Osim utakmica RK Dugopolja, jučer su se igrala još dva susreta. Prva utakmica dana igrala se u 15 sati, a na rasporedu bio ogled između RK Kamičak iz Sinja i RK Zadar 2013. Zadrani su bili uspješniji od Sinjana sa konačnim rezultatom 21:15. I posljednji susret jučerašnjeg dana opet su igrali Sinjani protiv Zadrana. No sada je RK Kamičak bio uspješniji i to protiv druge zadarske ekipe RK Arbanasi. Konačni rezultat je bio 29:16.

Nakon odigranih utakmica RK Dugopolje je završio dan kao najuspješnija momčad sa dvije pobjede, dok su po jednu pobjedu ostvarili RK Zadar 2013. i RK Kamičak iz Sinja.

Sada dolazi stanka do sljedeće kalendarske godine. Za kraj 2017. RK Dugopolje očekuju još dva treninga, od kojih će jedan biti međusobne revijalne utakmice. Nakon toga igračima i trenerima slijedi blagdanski odmor i uživanje sa najbližima.