Odigran peti krug rukometne lige za dječake 2006./2007.

RK Dugopolje polovično

0

Jučer je u školskoj dvorani Dugopolje odigran 5. krug 1. HRL Jug za dječak B uzrasta, 2006./2007. godište. Nastupili su momčadi RK Dugopolje, RK Kamičak Sinj, RK Hrvatski dragovoljac te RK Ribola Kaštela. Dugopolje je igralo dvije utakmice. Prvu protiv RK Hrvatskog dragovoljca u 16 sati, te posljednju utakmicu dana u 18 sati protiv RK Ribola Kaštela. Učinak za naše momke bio je polovičan.

U prvoj utakmici protiv RK Hrvatski dragovoljac rezultat je bio 17:16 za naše dečke. Ekipa Hrvatskog dragovoljca je vodeća u ukupnom poretku i dosada neporažena te su u ovaj susret ušli kao favoriti. Taj status su u većem dijelu igre i opravdali. U vrlo čvrstoj utakmici koju su obje momčadi pružile, Hrvatski dragovoljac je vodio većinu vremena. No nikako se nisu uspjeli odvojiti, što su domaćini iskoristili na najbolji mogući način. U završnoj četvrtini RK Dugopolje preokreće rezultat i stiže do vrlo vrijedne pobjede nad gostima. Dugopoljci su tijekom cijelog susreta pokazali fantastičnu igru i borbenost. Odličnom igrom u obrani te vrlo kreativnim i raznovrsnim završnicama u napadu bili su bolji od gostiju i na kraju ih pobijedili. Svakako treba istaknuti vratara domaćih Bralića koji je imao izvrsne reakcije na pokušaje igrača Hrvatskog Dragovoljca. Također, u napadu je izvrsnu igru pružio i Radanović koji je golovima s desnog krila i vrlo uspješnom realizacijom sedmeraca itekako doprinio pobjedi Dugopolja.

Zadnja utakmica Dugopoljaca bila je druga priča. U posljednjem susretu dana, odigranom u 18 sati, RK Ribola Kaštela je pobijedila RK Dugopolje 27:11. Naši igrači su izašli na teren nakon već odigrane teške utakmice protiv Hrvatskog dragovoljca, te nisu uspjeli biti bolji od gostiju. Dugopoljcima je nedostajalo malo više koncentracije u napadu i obrani. Nekoliko promašenih prilika u napadu i slabijih obrambenih reakcija na početku dvoboja možda im je donijelo malu nesigurnost u igri. Također, Kaštelani su imali i dosta sreće pogotovo prilikom napada kada bi se svaka odbijena lopta vratila njima u ruke. Na kraju je RK Ribola Kaštela sasvim zasluženo osvojila bodove protiv Dugopolja.

Osim utakmica RK Dugopolja, jučer su se igrala još dva susreta. Prva utakmica dana igrala se u 15 sati, a na rasporedu bio ogled između RK Ribola Kaštela i RK Kamičak. Kaštelani su bili uspješniji od Sinjana sa konačnim rezultatom 26:18. I treći susret jučerašnjeg dana opet su igrali Sinjani no sada protiv RK Hrvatskog dragovoljca. RK Kamičak bio je uvjerljiv, te je ostvario visoku pobjedu 28:15.

Rezultati:

RK Ribola Kaštela – RK Kamičak 26:18
RK Hrvatski Dragovoljac – RK Dugopolje 16:17
RK Kamičak – RK Hrvatski Dragovoljac 28:15
RK Dugopolje – RK Ribola Kaštela 11:27